Nikolaj Coster-Waldau om ‘Game of Thrones’-backlash: »Nogen blev kede af det«

Nikolaj Coster-Waldau om ‘Game of Thrones’-backlash: »Nogen blev kede af det«
Nikolaj Coster-Waldau til verdenspremieren på første 'Game of Thrones'-afsnit i sæson 8 i New York forleden. (Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images)

Årets utvivlsomt største populærkulturelle begivenhed, den ventede ‘Game of Thrones’-finale, var samtidig årets mest kontroversielle. Den abrupte afslutning sendte fans i åben Twitter-krig, mens over 1.5 millioner gik så vidt som at støtte en underskriftindsamling, der krævede en genindspilning af den sidste sæson.

Det var dog nok de færreste, der forsøgte at sætte sig ind i, hvordan det var at have arbejdet hårdt på verdens største tv-serie kun for at blive mødt med online-had. Men for nyligt fortalte Nikolaj Coster-Waldau om oplevelsen, da han gæstede en ‘Game of Thrones’-fankonvention, Fan of Thrones, i Nashville.

Her fortalte den danske skuespiller (via Huffington Post), at kritikken helt naturligt fandt vej ind i ‘Thrones’-skuespillernes WhatsApp-gruppe, hvor nogen tog det særligt til sig:

»Hver sæson har været intens, når det kom til opmærksomheden og diskussionerne, men det var ekstraordinært intenst ved den afsluttende sæson. Vi har den her WhatsApp-gruppe med skuespillerne, og jeg så nogle folk, der blev lidt oprevet, fordi nogle af tingene, der blev sagt, var så onde. Hvis man laver den fejl at begynde at læse alt det lort… For hvis I bliver sure over noget – hvilket jeg er sikker på, nogle af jer gjorde – så skriver I til hinanden og siger: ‘Fucking røvhuller. Det her skulle ikke være sket. De har ødelagt og slagtet Georges verden’. Det er sjovt for jer, men der er selvfølgelig nogle, som bliver kede af det. Der var den her underlige følelse af: ‘Hvad fanden? Vi arbejdede så hårdt på det her’«.

Coster-Waldau slog dog fast, at han ikke var ude på at få de fremmødte fans til at føle sig kede af det på ‘GoT’-holdets vegne: »Det er ikke min mening at få jer til at fortryde. Jeg fortæller bare, hvordan det var at komme igennem det hele«.

Den populære skuespiller bag Jaime Lannister tog også showrunnerne, David Benioff og D.B. Weiss, i forsvar under konferencen:

»At nogen kunne forestille sig, at de to skabere af serien ikke er de mest passionerede og fantastiske, de mest investerede af alle… Og et sekund tænke, at de ikke brugte de sidste 10 år på at tænke over, hvordan de skulle afslutte det hele, er lidt fjollet. Og I skal desuden vide, at de også læser kommentarerne. Og selv, hvis du sidder og siger: ‘Fucking dumme forfattere. Røvhuller’, så arbejdede de virkelig røven ud af bukserne for at skabe den bedste afslutning – ligesom hver eneste anden person på ‘Game of Thrones’ gjorde, og der er tusindvis«.

Konventionen bød dog også på mere positive stunder. Da en fan rejste sig op og fortalte Coster-Waldau, hvor meget serien har betydet for ham, svarede skuespilleren: »Jeg ville ønske, Dan og David kunne være her og høre det her. Og forstå, at der er mennesker, som virkelig elsker serien. At de pludselig ikke er de mest hadede mennesker på Jorden. For det er sådan de måske [føler]… Jeg ved, hvordan de har det«.

Læs også: Når du er færdig med at tilsvine slutningen på ’Game of Thrones’, så tænk lidt over det store billede

Læs også: ’Game of Thrones’-stjernernes psykiske nedtur er slet og ret tankevækkende

 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af