Instruktør afslører den vildeste special effect i ‘It: Chapter 2’ – og det har intet at gøre med klovnen

Instruktør afslører den vildeste special effect i ‘It: Chapter 2’ – og det har intet at gøre med klovnen
Det unge cast i 'It' fra 2017.

Om få uger vender klovnen Pennywise (Bill Skarsgård) frygteligt tilbage fra kloakerne i sovebyen Derry, Maine, for at terrorisere de nu voksne udgaver af ‘It’s præpubertære helte.

James McAvoy, Jessica Chastain og Bill Hader er klar til det endelige opgør med barndommens værste mareridt, men som vi allerede ved fra traileren, kan vi også glæde os til diverse flashback-gensyn med de originale rødder i The Loosers’ Club – heriblandt ‘Stranger Things’-stjernen Finn Wolfhard og Sophia Lillis fra ‘Sharp Objects’. Selvsamme flashbacks poserede imidlertid en udfordring for filmens visuelle troværdighed (hvis man da kan tale om det i Stephen Kings klovneland), idet skuespillerne selvsagt er blevet større teenagere i årene mellem ‘It’ og ‘It: Chapter 2’.

Gode råd er i særdeleshed dyre, hvis de ligefrem involverer digital foryngelse, men ikke desto mindre var det præcis, hvad instruktør Andy Muschietti søgte om midler til – og redeligt fik af filmstudiet, der efter ‘It’s enorme boxoffice-succes i 2017 satser stort på ‘Chapter 2’. Digital aldersmanipulation er i rivende udvikling – Samuel L. Jacksons unge jeg i ‘Captain Marvel’ var en øjenåbner – og en betydelig del af budgettet på Martin Scorseses kommende Netflix-film ‘The Irishman’ er således gået til at forynge Robert De Niro og flere af de øvrige skuespillere med adskillige årtier hele produktionen igennem. Men det er for så vidt vides første gang, at teknologien bruges til at barbere et par år af i forvejen så unge skuespillere.

Spørgsmålet er så, om effekten vil forekomme distraherende i close-ups. Og om nogen overhovedet ville have undret sig, hvis man havde sparet millionerne og håbet på, at publikum snildt kunne sluge dén lille kamel midt i gyserkaosset.

Vi får svaret den 5. september.

Læs også: Pennywise er blodigere end nogensinde før i første fulde trailer til ‘It: Chapter 2’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af