Se den smukke trailer til Céline Sciammas hyperroste lesbiske kærlighedshistorie ’Portræt af en kvinde i flammer’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den franske instruktør Céline Sciammas festivalhypede ’Portræt af en ung kvinde i flammer’ (A ’Portrait of a Lady on Fire’) har fået sin første trailer.

I slutningen af 1700-tallet bliver unge Marianne (Noémie Merlant) bedt om at male et brudeportræt af Hélöise (Adèle Haenel). Men fordi Heloise modsætter sig sit ægteskab, nægter hun også at lade sig portrættere. Under dække af at være spadserepartner skal Marianne derfor indfange og male hende i smug. Men relationen mellem kvinderne udvikler sig til at blive mere intim end forventet.

’Portræt af en kvinde i flammer’ fik forrygende anmeldelser på årets filmfestival i Cannes, hvor Sciamma fik en pris for sit manuskript.

Instruktøren er en af Frankrigs mest interessante historiefortællere i disse år. Tidligere har hendes film som  ’Girlhood’ og Tomboy’ høstet roser.

Mens en populær og ligeledes rost film som ’Adeles liv’ fik kritik for sit mandlige blik på de lange lesbiske sexscener, er Sciamma selv homoseksuel, og ifølge vores udsendte på Cannes har hun dirigeret en »sensuel« og udsøgt billedskøn« film. Sciamma har i øvrigt tidligere dannet par med Adèle Haenel (’100 slag i minuttet’), der spiller Hélöise – genstanden for filmens dramatiske portræt.

’Portræt af en kvinde i flammer’ får premiere 5. marts.

Læs også: ‘Carmen & Lola’ – skildringen af romamiljø i lesbisk kærlighedsfortælling har ægte temperament 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af