Robert Pattinson om den lækkede Batman-casting: »Jeg var fucking rasende«

Robert Pattinson om den lækkede Batman-casting: »Jeg var fucking rasende«
Robert Pattinson (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Tilbage i maj stod det klart, at Robert Pattinson er arvtageren af den ikoniske rolle som The Dark Knight i Matt Reeves kommende film ’The Batman’. Først nu har skuespilleren dog udtalt sig om den forvirring, der omgav offentliggørelsen af rollen.

Filmen siges at være en slags oprindelseshistorie, hvor vi følger en yngre version af superhelten. Og Pattinson havde tidligt forelsket sig i rollen, fortæller han Variety:

»Jeg havde fantaseret om Batman i et stykke tid (…). Jeg havde bare en ide om at spille rollen, og jeg havde prikket til Matt for at fange hans opmærksomhed. Han lod sig ikke tilnærme. Jeg blev ved med at bede om lov til at mødes med ham«.

I interviewet afslører Pattinson, at han ikke engang havde været til casting, da det to uger inden Warners offentliggørelse fejlagtigt blev lækket, at han var castet som den nye Batman.

For britiske Nicholas Hoult var også i spil. Selvom Pattinson endte med at få rollen, gjorde det skuespilleren rasende, at hemmeligheden slap ud.

» Da det blev lækket, var jeg fucking rasende (…) Alle var så kede af det. Hele mit hold var i panik. Jeg troede et eller andet sted, at det ville få det hele til at gå i vasken« fortæller han Variety.

Grebet af uro sad Pattinson og googlede sig selv på vejen hjem fra filmfestivalen i Cannes, hvor han deltog i forbindelse med premieren på ’The Lighthouse’, for at finde ud af, om han stadig var på filmstudiets liste over skuespillere til rollen. For der kom kun mere på spil, da castingnyheden kom ud.

Han frygtede, at det hårde arbejde, han havde lagt i at blive taget seriøst af instruktøren, pludselig var spildt:

»Det var skræmmende (…) Jeg tænkte ’Åh fuck! Ødelægger det nu alt for mig, fordi de er så optagede af at holde det hemmeligt?’«

Da han fik besked om, at rollen var hans, var Pattinson pudsigt nok lige mødt ind på optagelserne af Christopher Nolans kommende film ’Tenet’. Han kunne derfor spørge den erfarne Batman-instruktør om gode råd til at spille i den ikoniske superheltedragt.

Det var ikke alle superheltefans, der ønskede at se en tidligere teenagevampyr som Batman. Enkelte gik så vidt som til at starte underskriftsindsamlinger mod castingen. Det til trods for, at han efter ‘Twilight’-franchisens afslutning har arbejdet hårdt for at redefinere sig som seriøs skuespiller i adskillige indie-produktioner.

Men Robert Pattinson lader ikke modstanden gå ham på:

»Hvis jeg skal være ærlig, så var det mindre spydigt, end jeg havde regnet med (…). Det er meget sjovere at være underdog. Der er ingen, som forventer noget bestemt af dig« fortæller han Variety.

Læs også: ‘Good Time’ sikrede Robert Pattinson rollen som Batman

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af