Martin Scorsese revser superheltefilm – ‘Guardians of the Galaxy’-instruktør svarer igen

Martin Scorsese revser superheltefilm – ‘Guardians of the Galaxy’-instruktør svarer igen
Martin Scorsese på den røde løber i Cannes. (Foto: Emma McIntyre/Getty Images)

Martin Scorsese er ikke glad for superheltefilm. Så meget stod klart, da den ‘The Irishman’-aktuelle instruktør blev interviewet af magasinet Empire, hvor han fortalte, at Marvel-film er mere beslægtet med forlystelsesparker end filmkunst.

»Jeg ser dem ikke (Marvel-film, red.) Jeg prøvede, du ved. Men det er ikke filmkunst. Ærlig talt så er den bedste sammenligning, jeg kan komme på – selvom de er vellavede med skuespillere, der gør deres bedste under omstændighederne – forlystelsesparker. Det er ikke filmkunst, hvor mennesker forsøger at viderebringe følelsesmæssige og psykologiske oplevelser til andre mennesker«, siger Scorsese.

Flere fans af de mange superheltefilm har ikke været glade for Scorseses kommentar, mens ‘Guardians of the Galaxy’-instruktøren James Gunn har taget til genmæle på Twitter.

»Martin Scorsese er en af mine top fem yndlings nulevende filmskabere. Jeg var forarget, da folk nedgjorde ‘The Last Temptation of Christ’ uden at have set film. Det gør mig ked af det, at han nu bedømmer mine film på samme måde. Når det så er sagt, vil jeg altid elske Scorsese og være taknemmelig for hans bidrag til filmkunst. Jeg kan ikke vente med at se ‘The Irishman’«, skriver Gunn på Twitter.

Scorsese er snart aktuel med sit tre en halv time lange gangster-epos ‘The Irishman’, der har fået strålende anmeldelser i udlandet. Filmen får premiere på Netflix den 27. november og rammer også de udvalgte danske biografer fra 21. november.

Læs også: De udenlandske anmeldere er vilde med Martin Scorseses »mesterværk« ‘The Irishman’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af