Robert Downey Jr. vil ikke køre sig selv i stilling til Oscar for ‘Avengers’-rolle

Robert Downey Jr. vil ikke køre sig selv i stilling til Oscar for ‘Avengers’-rolle
Robert Downey Jr. i 'Avengers: Endgame'.

Marvels superheltefilm har været kæmpehits ved billetlugerne, men de er sjældent blevet taget rigtigt seriøst i prissammenhæng. ‘Black Panther’ brød sidste år glasvæggen ind ved at blive Oscar-nomineret for bedste film, men ellers har filmene typisk måtte nøjes med at komme i betragtning i de tekniske kategorier.

Mange fans har imidlertid plæderet for, at Robert Downey Jr. burde være en Oscar-kandidat for sit spil som den centrale figur Tony Stark/Iron Man i den sidste ‘Avengers’-film, ‘Endgame’. Det er da også en både rørende og fintfølende præstation.

Men da Disney selv skulle positionere filmen i Oscar-regi på deres awards-site, bekræftede de, at de ville køre filmen i stilling i kategorierne bedste film, instruktør, manuskript, visuelle effekter og kostumedesign – men ikke mandlige hovedrolle.

Det fik mange fans til at beklage sig, men nu meddeler Robert Downey Jr., at han slet ikke selv er interesseret i køre awards-kampagne på Tony Stark-rollen.

Under Howard Sterns talkshow ‘Sirius XM’ udtrykte radioværten, at han mente, det var snobberi, at Oscar-akademiet ikke ville tage den type rolle seriøst. Hvortil Downey Jr. svarede:

»Jeg er så glad for, at du bragte det på banen, for der var noget snak om en Oscar-kampagne. Og jeg sagde: ‘Lad os lade være med det’«.

Skuespilstjernen kom ikke med nogen nærmere begrundelse, men så skulle den diskussion ligesom være lukket.

Robert Downey Jr. har været Oscar-nomineret to gange – for ‘Chaplin’ i 1993 og ‘Tropic Thunder’ i 2009. Han har dog aldrig vundet.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af