Se traileren til den eksplosive franske ghettofilm, Oscar-håbet ‘Les Miserables’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Trods titlen er der ikke nogen, der synger i årets franske Oscar-bidrag ‘Les Miserables’ af den debuterende instruktør Ladj Ly. Men i nutidens splittede Frankrig har en gruppe mennesker det muligvis lige så slemt som 1700-tallets forelskede ludere og godhjertede brødstjælere.

Ved årets festival i Cannes fremhævede vores udsendte filmredaktør ’Les Miserables’ som en af de bedste film og kaldte den en »’Training Day’ møder ’La Haine’ møder ’Do the Right Thing’ i spillefilmdebutanten Ladj Lys eksplosive nedslag i den uroprægede parisiske forstad Montfermeil«

Vi følger den unge betjent Stéphane, der bliver del af en specialstyrke, som patruljerer i den belastede parisiske forstad. Han lærer at begå sig i gademiljøet af betjente, der skaber fred og orden i kvarteret efter et hjemmesyet regelsæt. Således indleder traileren med en betjent, der uopfordret sniffer en ung piges hænder og brutalt smadrer den telefon, hendes veninde bruger til at filme urimeligheden. Samtidig sætter en løveunge, som stjæles fra det lokale sigøjnercirkus, en eskalerende konflikt i gang i området.

Ladj Ly filmede selv et eksempel på politivold i 2008 og lagde videoen online, hvilket resulterede i en suspendering af betjenten. Hans fortælling om den ghetto, han selv er vokset op i, skriver sig ind i nyere fransk films tradition for komplekse kriminelle miljøer, hvor ’La Haine’ og ’Profeten’ er hyldede eksempler.

Ladj Ly, der er født i Mali, men opvokset i Paris, har mulighed for at skrive fransk filmhistorie som Oscar-nomineret for sin første spillefilm. Trods landets stærke filmtradition har Frankrig ikke vundet prisen for bedste udenlandske film siden 1992 for ’Indochine’ og har ikke været blandt de nominerede siden 2015.

‘Les Miserables’ får dansk biografpremiere 2. januar 2020, men kan inden da ses på CPH PIX-festivalen Weekend.

Læs også: ‘Leave No Trace’ – ‘Winters Bone’-instruktørs nye film er fuld af empati og store skuespilpræstationer

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af