’Snowpiercer’-instruktør tog røven på Harvey Weinstein for at bevare scene

’Snowpiercer’-instruktør tog røven på Harvey Weinstein for at bevare scene
'Snowpiercer' instrueret af Bong Joon-ho.

Den koreanske mester Bong Joon-ho er til december danmarksaktuel med Guldpalmevinderen ’Parasite’. I den forbindelse har Vulture lavet et stort portrætinterview med instruktøren, og her kunne Bong fortælle om, hvordan han i sin tid måtte stikke den i dag skandaliserede producer Harvey Weinstein en nødløgn, så han kunne beholde én særlig scene i sin første engelsksprogede film, ’Snowpiercer’.

The Weinstein Company købte rettighederne til filmen i 2012. Og Harvey Weinstein, som var berygtet for at klippe film om efter sit eget hoved, havde planer om at smide 25 minutter ud af ’Snowpiercer’, så den i højere grad fokuserede på Chris Evans.

»Jeg havde op til det punkt udelukkende udgivet director’s cut-udgaver af mine film. Jeg har aldrig lavet et klip, jeg ikke havde lyst til. Weinsteins kælenavn er ’Harvey Scissorhands’, og han var så stolt af sin klipning af filmen«, fortæller Bong til Vulture.

Især én scene ville Bong ikke gå på kompromis med. Det var scenen, hvor en mand parterer en fisk som led i en afskrækkelsestaktik. »Harvey hadede den. ’Hvorfor fisk? Vi har brug for action!’«, siger instruktøren, der så sig nødsaget til at fortælle produceren en hvid løgn, så den kunne få lov at blive i filmen:

»’Harvey, det her skud betyder noget for mig. (…) Det er noget personligt. Min far var fisker. Det her skud er dedikeret til mig far’. Det var en fucking løgn. Min far var overhovedet ikke fisker«, afslører instruktøren.

Det var åbenbart nok til at overbevise den megalomane producer, tilføjer Bong.

»Det hele var næsten som en sort komedie. Hvis det var nogle andres film, og man lavede en dokumentar over situationen, så ville det være virkelig sjovt. Desværre var det min film«.

Weinstein nåede at holde en test-screening af den stærkt nedklippede version, men publikums reaktioner var ikke positive. I stedet blev Bongs fulde version udgivet – dog i et mindre antal biografer. Men det var ikke noget, der generede instruktøren:

»For ham var det måske en slags straf til en filmskaber, der ikke gør, hvad han siger. Men vi var alle rigtigt glade. Yeah! Director’s cut!«.

Bong Joon-ho nyeste, mesterlige film ’Parasite’ får dansk biografpremiere 25. december.

Læs også: ‘Parasite’-reportage fra Cannes – »Så kom filmen, der fejede benene væk under mig«

Læs også: Joaquin Phoenix taler om »endeløse muligheder« for ’Joker’-rollen i nyt interview

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af