Christian Bale takkede nej til en fjerde ’Batman’-film

Christian Bale takkede nej til en fjerde ’Batman’-film
Christian Bale i 'The Dark Knight Rises'.

Christopher Nolans ’Batman’-treenighed bestående af ’Batman Begins’, The Dark Knight’ og ’The Dark Knight Rises’ er en af filmhistoriens mest succesrige trilogier. Nu afslører Christian Bale, som spillede rollen som Bruce Wayne og hans alter ego i et interview med Toronto Sun, at Warner Bros. angiveligt gav grønt lys til en fjerde ’Batman’-film, hvis han og Nolan havde lyst:

»Da de kom (efter ’Batman Begins’, red.) og sagde ’Vil I lave en mere?’… Det var fantastisk, og vi sagde til os selv, ’Vi får ikke sådan en chance igen’. Så kom de og sagde: ’Lad os lave en tredje’. Chris (Nolan, red.) havde altid sagt til mig, at hvis vi fik lov til at lave tre, ville vi stoppe. ’Lad os smutte efter det’, sagde ham«, fortæller skuespilleren til Toronto Sun og fortsætter:

»Da de så uundgåeligt kom og sagde ’Hvad med en fjerde?’, sagde jeg: ’Nej, vi er nødt til at holde os til Chris’ drøm, som var forhåbentligt at kunne lave en trilogi. Lad os ikke trække den for langt og overgøre det og lave en fjerde’«.

Warner Bros. valgte i stedet at kaste sig over en anden DC-superhelt, nemlig Superman med Zack Snyders ’Man of Steel’, som Nolan var med til at producere. Filmen var samtidig startskuddet til Warner Bros. og DC’s pendant til det populære Marvel Cinematic Universe. Her blev Batman senere introduceret i skikkelse af Ben Affleck i filmen ’Batman v Superman: Dawn of Justice’. Affleck tog maske og kappe på yderligere to gange i henholdsvis ’Suicide Squad’ (i en kort cameo) og i ’Justice League’.

På det seneste har Warners Bros. valgt at gå en anden vej med mere selvstændige superheltefilm. Det har indtil videre resulteret i Todd Phillips umådelig populære ’Joker’, der som bekendt også udspiller sig i DC’s Batman univers.

Til næste år kan vi se frem til endnu en inkarnation af flagermusmanden på det store lærred, når Robert Pattinson påtager sig rollen i Matt Reeves’ ’The Batman’, som får biografpremiere 24. juni.

Læs også: Joaquin Phoenix er uenig i populær ’Joker’-fanteori, men holder alligevel døren på klem

Læs også: Margot Robbie spreder kaos i traileren til ’Birds of Prey’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af