Joaquin Phoenix er uenig i populær ’Joker’-fanteori, men holder alligevel døren på klem

Joaquin Phoenix er uenig i populær ’Joker’-fanteori, men holder alligevel døren på klem
Joaquin Phoenix i 'Joker'.

(Spoiler-alert: Læs kun, hvis du har set ‘Joker’, men selvfølgelig har du det)

’Joker’ er efterårets mest omdiskuterede film – på godt og ondt – og her mange uger efter premieren er der stadig godt gang i fanteorierne omkring den populære superskurkefilm.

Nogle fans har således spekuleret over, hvorvidt Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) overhovedet transformerer sig til den Joker, som senere hen går hen og bliver Batmans ærkefjende nummer ét. Teorien blev affødt, da instruktør Todd Phillips i et interview med Los Angeles Times drillede lidt ved at sige, at »Joaquins Joker måske inspirerede den virkelige Joker. Det ved man aldrig«.

I filmen fungerer Arthur Flecks gerninger som en gnist, der antænder og mobiliserer de vrede masser i Gotham, der tager Arthurs klovne-persona til sig og hylder ham som en helt. Mange fans grubler således over, om den virkelige Joker er en af de borgere, som er med til at rasere Gotham efter Arthurs noget gruopvækkende optræden på tv i The Murray Franklin Show.

Nu kommenterer filmens hovedperson selv på teorien – ligeledes i Los Angeles Times. Her fortæller Joaquin Phoenix, at han personligt læser det, som om hans Joker er »den rigtige Joker«, men fortæller samtidig, at han ikke vil have, at hans tolkning af filmen skal ses som et definitivt svar:

»Det har været super interessant at se, hvordan folk har reageret på filmen, og hvad de tager med fra den. For mig er alle deres svar gyldige. Normalt er man nødt til at svare på sådanne spørgsmål. Men det her, det er virkelig inddragende og interaktivt. Det er op til publikum«, slår Phoenix fast og fortsætter:

»Det er så sjældent – især med en stor studiefilm. Jeg har ikke lyst til at ødelægge det ved at sige ’Nej, det er sådan her, det er’. For mig er der så mange forskellige måder at se denne karakter og hans oplevelser på, at jeg ikke mener, at man kan komme med en enkelt tolkning«.

Læs også: Urene i ‘Joker’ får internettets fanteorier til at koge over

Læs også: ’Joker’-instruktør teaser Catwoman-reference på Instagram

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af