Den kvindelige agent 007 svarer igen på kritik: »Det vedrører ikke mig«

Den kvindelige agent 007 svarer igen på kritik: »Det vedrører ikke mig«
Lashana Lynch til annonceringen af den 25. James Bond film 'No Time to Die'. (Foto: Slaven Vlasic/Metro Goldwyn Mayer Pictures)

I sommer gik bølgerne højt, da det blev annonceret, at James Bonds kodenavn 007 i den kommende ’No Time to Die’ var blevet givet videre til en sort kvinde i skikkelse af Lashana Lynch. Kritikken blev af mange medier og fans blæst gevaldigt op og kørt ind i en ophedet debat om tvungen diversitet i Hollywood.

Nu svarer historiens hovedperson – i et stort interview med The Hollywood Reporter – for første gang på de mange kommentarer, der fulgte i kølvandet på nyheden:

»Det vedrører ikke mig. Det gør mig trist på vegne af de mennesker og deres holdninger. De kommer ikke engang fra et ondt sted, men fra et trist sted. Det handler ikke om mig. Folk reagerer på en idé, som ikke har noget at gøre med mit liv«.

Lynch blev også spurgt ind til, hvad man som publikum kan forvente sig af den nye agent:

»Alle var virkelig åbne for, at hun skulle være, som jeg ville have hende. Du får et frisk perspektiv på en ny sort kvinde i Bond-universet«, fortæller skuespilleren, der også kunne afsløre, at hun i samarbejde med filmens instruktør Cary Fukunaga og medforfatter Phoebe Waller-Bridge (‘Fleabag’) forsøgte at skabe en virkelig kvinde og ikke en bare klassisk Bond-pige:

»Jeg ville ikke være en, som var alt for smart. Jeg ville være en, der var rå og kantet og som havde en fortid, en historie, problemer med sin vægt og som måske spekulerer på, hvordan det går med hendes kæreste«.

Det enorme backlash castingen af Lynch modtog var på mange måder ude af proportioner. James Bond er selvfølgelig ikke blevet genfødt som kvinde, som nogle historier vinklede det til. Det er udelukkende Bonds 00-titel, der er overgået til en anden agent, efter han selv er gået på pension.

Sandheden er, at der allerede eksisterer en film, hvor James Bond får frataget sin 007-titel, nemlig ’Licence to Kill’ fra 1989. Ligeledes har James Bond-serien siden begyndelsen været spækket med kvindelige agenter – også 00-agenter.

Hvordan historien kommer til at udspille sig denne gang, må vi vente med at se, når ’No Time to Die’ får premiere 2. april næste år. Filmen har allerede markeret sig som den dyreste Bond-film nogensinde.

Læs også: SHITSTORM-ÅRTIET: Publikums værste fordomme blev hængt til tørre – men vi blev faktisk også klogere

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af