Disse film skal du streame i november – tre en halv times Scorsese og Timothée Chalamet i ringbrynje

Novembers fuldfede serieudbud er imponerende, men det skorter absolut heller ikke på spændende filmpremierer på streamingtjenesterne. Og særligt én film kan vi slet ikke vente med at se.
Disse film skal du streame i november – tre en halv times Scorsese og Timothée Chalamet i ringbrynje
Timothée Chalamet som Henry d. V i 'The King'.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Irishman’

Netflix kører i sandhed det tunge skyts i stilling, når de udkommer med deres mest ambitiøse egenproduktion hidtil. Martin Scorseses gigantiske værk – og hans længste film til dato – ’The Irishman’ har legenderne Robert De Niro, Al Pacino og Joe Pesci i de tre hovedroller. Filmen, som bygger på virkelige begivenheder, udspiller sig over flere årtier og fortæller historien om, hvordan krigsveteranen Frank Sheeran (De Niro) bliver viklet ind i den kriminelle underverden. ‘The Irishman’ gør brug af en banebrydende de-ageing teknologi, der får sit cast til at fremstå yngre, og amerikanske anmeldere har allerede hyldet filmen som en af Scorseses bedste.

Kan ses på Netflix 27. november og i udvalgte biografer. Læs mere om det her.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Atlantique’ 

Den Netflix-producerede ’Atlantique’ vandt årets Grand Prix på filmfestivalen i Cannes. Den er streamingtjenestens første færd ind på det afrikanske marked, og filmen syner af en billedeskøn kærlighedshistorie fra Senegals kyst, sat i en forstad til hovedstaden Dakar. Den unge Ada skal giftes, men kort inden dukker hendes gamle flamme Soleyman op. Det bliver dog ikke det eneste, der kommer til at forstyrre bryllupsplanerne, idet både en brand og mystisk feber bryder ud. ‘Atlantique’ er instrueret af franske Mati Diop – den første kvindelige instruktør med afrikansk baggrund, der nogensinde har konkurreret i Cannes.

Kan ses på Netflix 29. november.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Apollo’ 

The Apollo Theater er et ikonisk teater og spillested i New York-bydelen Harlem. Det er stedet, hvor legender som Ella Fitzgerald og Aretha Franklin startede karriererne blandt mange andre af historiens største afroamerikanske kunstnere. Roger Ross Williams dokumentar er spækket med arkiv- og backstagemateriale og nye interviews med nogle af nutidens store navne, der har optrådt på teatret, heriblandt Jamie Foxx, Pharrell Williams og Paul McCartney. Filmen – som Indiewire kalder »En dybfølt hyldest til et fyrtårn for sort kultur« – udforsker, hvad det vil sige at være en undertrykt minoritet, men også, hvordan man gennem kunsten og musiken har fundet sammen og kæmpet for frihed og lige rettigheder.

Kan ses på HBO Nordic 7. november. 

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Burning Cane’

Xavier Dolan skal muligvis abdicere tronen som den internationale filmscenes wunderkind. Den 19-årige debutant Phillip Youman blev således årets helt store navn ved Tribeca-filmfestivalen, hvor han vandt adskillige priser for sit rå kristendomsdrama ’Burning Cane’. Filmen har ’The Wire’s Wendell Pierce i rollen som fordrukken præst i det landlige Lousiana, og fortællingen centrerer sig omkring en mor (Karen Kaia Livers), hvis unge søn udfordrer hendes tro. Historien er delvist baseret på instruktørens egne oplevelser med den sydlige baptistkirke, som han har taget afstand fra senere i livet. På imponerende vis formåede Youman at skrive, instruere, fotografere og klippe filmen sideløbende med, at han afsluttede high school.

Kan ses på Netflix 6. november.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The King’ 

Dette Netflix-producerede middelalderdrama – baseret på en række af William Shakespeares stykker – handler om en ung Henry V (Timothée Chalamet), der efter sin far død tvinges til at træde i karakter som konge for en splittet nation. Filmen havde premiere på dette års Venedig Film Festival, og udover Chalament medvirker også stjerner som Lily-Rose Depp, Robert Pattinson og Ben Mendelsohn. ’The King’ er instrueret af australske David Michôd, som er mest kendt for sine hårdkogte nutidige dramaer ’Animal Kingdom’ og ’The Rover’.

Kan ses på Netflix 1. november.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Earthquake Bird’ 

Alicia Vikander og Riley Keough spiller hovedrollerne i fortællingen om to veninder i 80’ernes Tokyo. Der begår de sig som hvide berømtheder i den asiatiske hovedstad, men da Vikanders Lucy møder en mystisk fotograf-hunk, tager fortællingen en mørk drejning. At dømme på traileren, kører ’Earthquake Bird’ sig i stilling som en moderne noir, med alt hvad dertil hører af gedulgte mørkerum og skjulte kærlighedsrelationer. Men om der er tale om en femme eller homme fatale bliver interessant at se. Den britiske instruktør Wash Westmoreland har før skabt stærke kvindeportrætter i ‘Colette’ og ’Still Alice’, hvoraf sidstnævnte som bekendt sikrede Julianne Moore en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle.

Kan ses på Netflix 11. november.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Very Ralph’ 

Mange forbinder nok først og fremmest Ralph Lauren med mærkets ikoniske broderede polorytter-logo, som igennem årtier har prydet et utal af brystkasser verden over. Men en ny HBO-dokumentar giver os indblik i Ralph Lauren selv, og belyser designeres store kulturelle indflydelse. Emmy-vindende Susan Lacy, som tidligere har instrueret dokumentaren ’Spielberg’, opruller historien om den solbrændte modedarling, der i 1970’erne blandt andet beklædte castet i Francis Ford Coppolas ’The Great Gatsby’ samt Woody Allen og Diane Keaton i ’Annie Hall’. Både Ralphs nære ven og model Naomi Campbell og den lige dele elskede og frygtede Vogue-redaktør Anna Wintour er blandt dokumentarens mange talking heads.

Kan ses på HBO Nordic 13. november. 

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘I Lost My Body’ 

November måned byder også på fransk tegnefilm af Jérémy Clapin. I ’I Lost My Body’ følger vi en afskåret hånd i jagten på dens krop gennem Paris gader og stræder. Hånden tilhørte engang Naoufel – en ung mand, der forelskede sig i den unge bibliotekar Gabrielle. Filmen er af anmeldere blevet beskrevet som et flot, sjovt og utroligt rørende bekendtskab. Manuskriptet er skrevet i samarbejde med Guillaume Laurant, der sammen med Jean-Pierre Jeunet pennede nyklassikeren ’Amélie’.

Kan ses på Netflix

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Fire in Paradise’ 

Et år efter der udbrød steppebrand i den Californiske by Paradise – og uhyggeligt nok samtidig med, at ilden igen raser i staten – kommer Netflix med en dokumentar, der ser tilbage på den mest ødelæggende skovbrand i Californiens historie, fortalt gennem beretninger fra de overlevende. Som flere af Netflix’ originalproduktioner før den, er ’Fire in Paradise’ blevet spået Oscar-chancer som kortdokumentar. I instruktørstolen sidder Zackary Canepari og Drea Cooper, der før har lavet den storroste dokumentarserie ’Flint Town’, om politistyrken i en lille amerikansk by, og som desuden er aktuelle som producenter af rapdokumentaren ’Free Meek’, om den uskyldigt dømte rapper Meek Mill.

Kan ses på Netflix 1. november. 

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Booksmart’

Brandcharmerende ‘Booksmart’s skildring af unge venindeskaber er både nuanceret, sjov og rørende, og Beanie Feldstein og Kaitlyn Dever stråler i hovedrollerne som über-ambitiøse high school-elever, der i ellevte time før afgangseksamen opdager, at de er gået glip en egentlig teenagetilværelse. Pigernes vedkommende og morsomme forsøg på at genvinde det tabte, fik os i sidste måned til at udnævne Olivia Wildes instruktørdebut som en af årtiets vigtigste film.  Birollekartoteket er uforligneligt, med Jason Sudekis som Lyft-kørende skoleinspektør, Skyler Gisondo som storsympatisk rigmandssøn, der afholder et mennesketomt yacht-studentergilde og Jessica Williams som forbilledlig feministlærer.

Kan lejes på Blockbuster fra 4. november.

Læs også: De 20 bedste dokumentarfilm i 2010’erne

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af