Emilia Clarke taler ud om nøgenscener i ‘Game of Thrones’: »Der var fucking meget nøgenhed«

Emilia Clarke taler ud om nøgenscener i ‘Game of Thrones’: »Der var fucking meget nøgenhed«
Emilia Clarke i 'Game of Thrones'.

At dømme på især ’Game of Thrones’ første sæsoner virkede det indimellem, som om beklædningsmulighederne var begrænset til pels, brynje eller ingenting.

Da den britiske skuespiller Emilia Clarke, aktuel i julefilmen ‘Last Christmas’, forleden besøgte Dax Shepards podcast Armchair Expert, åbnede hun op om sit eget forhold til nøgenhed i serien, som hun medgav havde »fucking meget nøgenhed« i starten. Som ‘Game of Thrones’-karakteren Daenarys Targaryen havde hun mange nøgenscener over for blandt andet Jason Momoa, der spillede hendes mand Khal Drogo.

Hun fortalte, at hun i dag har lært sine grænser bedre at kende, men at hun som ny i branchen ikke helt forstod, at det var en mulighed at sige fra, når det kom til nøgenhed:

»Jeg kom lige fra skuespilskolen, og jeg gik til rollen som et job – hvis det står i manuskriptet, så er det helt sikkert nødvendigt, det er, hvad det er, jeg får det til at fungere… det hele bliver cool«, sagde hun.

Denne attitude fik hende igennem, men Clarke følte sig også presset og forvirret under ’Game of Thrones’, fordi hun ikke havde så meget erfaring:

»Jeg flød gennem den første sæson, og jeg anede ikke, hvad jeg lavede, hvad noget af det gik ud på«, fortæller hun og fortsætter:

»Jeg havde aldrig været på sådan et slags filmset før, jeg havde kun prøvet det to gange inden og stod pludselig helt nøgen på et set omgivet af mennesker, og jeg anede ikke, hvad det var meningen, jeg skulle gøre (…)«.

Dog lærte hun løbende sine grænser bedre at kende og har lært at sige fra:

»(I dag) er jeg meget mere tydelig med, hvad jeg føler mig tilpas med, og hvad jeg har det okay med at lave«, siger Clarke.

Hun fortæller dog også, at hun har haft konflikter, fordi filmfolk går ud fra, hun ikke har forbehold over for nøgenhed på grund af ’Game of Thrones’:

»Jeg har haft skænderier under optagelser, hvor jeg har måtte sige ’Nej, dynen skal blive på’, og de så kan finde på at sige, ’Du vil ikke skuffe dine fans fra ’Game of Thrones’. Så siger jeg bare ’Fuck jer’«.

Medspilleren Jason Momoa hjalp hende i gang med at sætte grænser. Under optagelserne kunne han godt finde på at sige »Nej søde, det er ikke okay«, hvis hun blev bedt om noget, der var over grænsen.

Læs også: Skæbnen bestemt for to ‘Game of Thrones’-spinoffs

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af