Dame Maggie Smith om ‘Harry Potter’ og ‘Downtown Abbey’: »Jeg følte ikke rigtigt, jeg spillede skuespil«

Dame Maggie Smith om ‘Harry Potter’ og ‘Downtown Abbey’: »Jeg følte ikke rigtigt, jeg spillede skuespil«

I efteråret fik den uhyre populære serie ’Downton Abbey’ om det britiske aristokrati premiere som spillefilm til stor fornøjelse for vores anmelder. Det betød, at Maggie Smith vendte tilbage til en af sine mest populære roller som Violet Crawley, baronesse af Grantham.

Men i et nyt interview indikerer skuespilleren, at hun ikke har samme varme forhold til hverken den rolle eller Minerva McGonagall-karakteren i ’Harry Potter’-serien som sine mange fans. For Smith har film- og tv-arbejdet altid stået i skyggen af hendes kærlighed til at spille teater.

I The Evening Standard fortæller hun om indspilningen af den første, ’Harry Potter og de vises sten’ instrueret af Chris Columbus, hvor hun udtaler, at hun knap nok følte, at hun spillede skuespil:

»Jeg er dybt taknemmelig for arbejdet med ’Potter’ og i særdeleshed ’Downton’, men det var ikke, hvad man ville kalde tilfredsstillende. Jeg følte ikke rigtigt, jeg spillede skuespil i de ting«.

For Maggie Smith, der er prisbelønnet, Oscar-nomineret og endda tildelt titlen Dame af det britiske kongehus, er teaterskuespillet det egentlige hjerteblod. Det var på grund af manglende teaterroller, hun overgav sig til skærmen.

»Jeg ville bare så gerne tilbage til scenen, fordi teater i grunden er mit yndlingsmedium, og jeg tror, jeg følte, at jeg havde efterladt alting uafsluttet. Men der kom bare ikke rigtigt noget«.

Den 84-årige skuespiller er i den brede befolkning absolut mest kendt for sine filmroller, men startede sin karriere i 1950’erne på de skrå brædder. Hun har dog sideløbende med et hav af Shakespeare-stykker altid medvirket i både film og tv.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af