Johnny Depp producerer bizart musicalstykke om Michael Jackson – fortalt fra popkongens handskes perspektiv

Johnny Depp producerer bizart musicalstykke om Michael Jackson – fortalt fra popkongens handskes perspektiv
Johnny Depp. (Foto: Christopher Polk/Getty Images)

På trods af de mange anklager om børnemisbrug, der er blevet fremsat mod Michael Jackson gennem tiden – senest i HBO-dokumentaren ‘Leaving Leverland‘ – er der flere projekter på vej om The King of Pop end nogensinde før. ‘Bohemian Rhapsody’-produceren Graham King står bag en kommende biopic om Jackson, mens musicalen ‘MJ: The Musical’ gør sin entre på Broadway i 2020.

Og nu er det offentliggjort, at Johnny Depp producerer endnu et musicalstykke om Michael Jackson – og der er muligvis tale om det mest bizarre værk af dem alle. Stykket er skrevet af Julien Nitzberg og fortæller Jacksons historie fra hans ikoniske handskes perspektiv. Titlen lyder: ‘For the Love of Glove: An Unauthorized Musical Fable About the Life of Michael Jackson, as Told by His Glove’.

Stykket har premiere i Los Angeles den 25. januar og vil se nærmere på »de mærkværdige kræfter, der formede Michael Jackson, og de skandaler, som plagede hans ry«. Ifølge Nitzberg indebærer det altså Michael Jacksons handske, som han beskriver som »en blodtørstig alien på jagt efter jomfru-drenges blod«.

Og som om det ikke var mærkværdigt nok, skal stykkets skuespillere spille side om side med marionetdukker i menneskestørrelse, der gestalter virkelige personer fra Jacksons liv som Jackson 5, Donny Osmond, Emmanuel Lewis og Corey Feldman.

Nitzberg har for nyligt fortalt Page Six, at idéen til stykket kom til ham for mere end 17 år siden, da han mødtes med et »stort tv-netværk« omkring en sandfærdig Jackson-biopic:

»Spørgsmålet meldte sig om, hvordan man skulle behandle anklagerne om børnemisbrug. Jeg sagde: ‘Hvordan det? Alt MJ er blevet anklaget for, er faktisk blevet begået af hans handske, der i virkeligheden er en alien fra rummet, som lever af jomfru-drenges blod’. De grinede og sagde: ‘Kan du lave den normale version?’«.

Teaterforfatteren fandt det moralsk forkasteligt at lave en version af historien, uden at adressere anklagerne om børnemisbrug: »Jeg takkede nej til en vældig stor lønseddel«, slår Nitzberg fast.

Det er ikke første gang, at man forsøger at fortælle historien om Michael Jackson fra et yderliggående perspektiv. Taika Waititi var længe tilknyttet Netflix-animationsfilmen ‘Bubbles’, der skulle handle om sangerens chimpanse, men som blev skrinlagt i kølvandet på ‘Leaving Neverland’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af