Michael Jackson-biopic får grønt lys – med ‘Bohemian Rhapsody’-producer bag

Michael Jackson-biopic får grønt lys – med ‘Bohemian Rhapsody’-producer bag
Michael Jackson

Tidligere på året blev Michael Jacksons eftermæle tilsmudset i hidtil uset grad, da Dan Reeds meget omdiskuterede HBO-dokumentar ‘Leaving Neverland’ fik premiere. Hovedpersonerne Wade Robson og James Safechuck beskriver udpenslende i filmen, hvordan popstjernen i en lang årrække angiveligt misbrugte dem seksuelt, da de var børn og teenagere.

Dokumentaren faldt naturligvis ikke i god jord hos Jacksons efterkommere, der sagsøgte HBO for 100 millioner dollars, mens musikerens nevø straks begyndte at planlægge en moddokumentar.

Samtidig fik anklagerne mange til at stille spørgsmål ved hitmagerens fremtidige plads i populærkulturen. Skaberne af ‘The Simpsons’ tog den endegyldige beslutning om fuldstændig at fjerne afsnittet ‘Stark Raving Dad’, hvori Jackson lægger stemme til en karakter, fra serien.

Men ikke alle i Hollywood går i den retning. Det amerikanske branchemedie Deadline kunne således i går annoncere, at Jackson-boet har givet grønt lys til produktionen af en fiktionsfilm om kongen af pop.

Den nye biopic bliver produceret af Graham King, der blandt andet også stod bag sidste års Oscar-vindende og storsælgende Queen-film ‘Bohemian Rhapsody’, og som også har en film om Bee Gees på tegnebrættet. Han har hyret John Logan (‘Skyfall’, ‘Gladiator’, ‘The Aviator’) til at skrive manuskriptet.

Det bliver spændende at se, hvordan Michael Jacksons tumultariske liv og ikke mindst anklagerne om seksuelt misbrug bliver præsenteret i den kommende film. Med Jackson-boets velsignelse in mente er der vist ingen tvivl om, hvem sympatien ligger hos. Alligevel skriver Deadline-journalisten, at »filmen ikke har til hensigt at være en renskuret gengivelse af Jacksons liv«.

Læs også: De skelsættende #MeToo-events, vi alle snakkede om – og hvad de betyder i dag

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af