‘The Simpsons’-skaberne trækker Michael Jackson-afsnit endegyldigt tilbage

‘The Simpsons’-skaberne trækker Michael Jackson-afsnit endegyldigt tilbage
Michael Jackson

Dokumentarfilmen ’Leaving Neverland’, der afdækker pædofilianklagerne mod Michael Jackson, har givet genlyd verden over. I kølvandet på den kontroversielle dokumentars visning på HBO tidligere på ugen har flere radiostationer fjernet Michael Jackson fra deres spillelister, og nu turen kommet til tv-skærmen – heriblandt vores gule venner i Springfield.

’The Simpsons’-bagmændene har valgt at trække det Michael Jackson-gæstede afsnit ’Stark Raving Dad’ tilbage. Afsnittet, der løb over skærmen første gang i 1991, har karakteren Leon Kompowsky i fokus – en psykiatrisk patient, der er overbevist om, han er Michael Jackson. Så sent som i efteråret afslørede ’The Simpsons’-skaber Matt Groenig, at den Michael Jackson-klingende stemme til Kompowsky – som fans nysgerrigt spekulerede i – ganske rigtigt blev leveret af Jackson selv.

’The Simpsons’-producer James L. Brooks udtaler ifølge The Wall Street Journal, at skaberne Matt Groenig og Al Jean valgte at inddrage episoden, da de havde set ’Leaving Neverland’ på HBO. »Det føles helt klart som det eneste rigtige at gøre«, lyder det fra Brooks, der endvidere påpeger, at »dokumentaren forelagde beviser på monstrøs adfærd«.

»Jeg er imod på nogen måde at brænde bøger. Men dette er vores bog, og vi er i vores fulde ret til at tage et kapitel ud«, fortsætter Brooks.

Michael Jackson-episoden vil således blive slettet fra alle streaming-platforme, i tv-visninger og i dvd- og Blu-ray-bokse.

Læs også: Vi har set Michael Jackson-filmen ’Leaving Neverland’ og undersøgt sagen selv – her er vores vurdering

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af