’The Irishman’ cementeret som seriøs Oscar-kandidat – vinder hovedprisen ved National Board of Review

’The Irishman’ cementeret som seriøs Oscar-kandidat – vinder hovedprisen ved National Board of Review
Robert De Niro som Frank Sheeran i Martin Scorseses 'The Irishman'.

Award-sæsonen er så småt ved at gå i gang i Hollywood, og i går blev National Board of Reviews prisuddeling afholdt, hvor Scorseses stort opsatte gangsterdrama, ‘The Irishman’, vandt prisen for årets bedste film.

National Board of Review er en organisation, hvis medlemmer – der spænder fra filmforskere til branchefolk – siden 1909 hvert år har udvalgt årets bedste film. Prisuddelingen er samtidig en af de mange tidlige indikatorer for, hvad vi kan vente os af Golden Globes- og Oscaruddelingen. Der er ingen lige linje fra en sejr her til Oscar-triumf, men sidste år gik prisen for bedste film dog til ’Green Book’ ved uddelingen, og den vandt som bekendt den eftertragtede gyldne Oscar-statuette i samme kategori.

Efter gårsdagens uddeling ligger ’The Irishman’ altså lunt i svinget til en Oscar-nominering for bedste film. Skulle den gå hen og vinde, ville det i den grad være med til at legitimere Netflix som produktionsselskab. Sidste år tog streamingtjenesten et stort skridt, da Alfonso Cuaróns ’Roma’ blev Oscar-nomineret for bedste film. Cuaróns sort-hvide mesterværk måtte dog ‘nøjes’ med priserne for bedste udenlandske film, bedste instruktør og bedste fotografering.

Netflix har i år produceret en lang række film, som har vist sig som seriøse Oscar-kandidater. Ud over ’The Irishman’ spås også Noah Baumbachs ’Marriage Story’ – der for nyligt modtog en Gotham Award for bedste film – også store chancer.

Prisuddelingen i går bød blandt andet også på to priser til ’Once Upon A Time in Hollywood’ for bedste instruktion til Quentin Tarantino, mens Brad Pitt fik en pris for bedste birolle. De to store skuespilpriser blev givet til henholdsvis Adam Sandler for sin vilde rolle i ’Uncut Gems’ og til Renée Zellweger for sit portræt af Judy Garland i ’Judy’.

Se hele listen med årets National Board of Review vindere her:
Bedste film: ’The Irishman’
Bedste instruktør: Quentin Tarantino (’Once Upon a Time in Hollywood’)
Bedste mandlige skuespiller: Adam Sandler (’Uncut Gems’)
Bedste kvindelige skuespiller : Renée Zellweger (’Judy’)
Bedste mandlige birolle: Brad Pitt (’Once Upon a Time in Hollywood’)
Bedste kvindelige birolle: Kathy Bates (’Richard Jewell’)
Bedste originale manuskript: Josh Safdie, Benny Safdie og Ronald Bronstein (’Uncut Gems’)
Bedste manuskript baseret på tidligere udgivet materiale: Steven Zaillian (’The Irishman’)
Årets gennembrud: Paul Walter Hauser (‘Richard Jewell’)
Bedste instruktørdebut: Melina Matsoukas (’Queen & Slim’)
Bedste animerede film: ’How To Train Your Dragon: The Hidden World’
Bedste udenlandske film: ’Parasite’
Bedste dokumentar: ’Maiden’
Bedste ensemble: ’Knives Out’
Bedste fotografering: Roger Deakins, ’1917’
NBR Icon Award: Martin Scorsese, Robert De Niro og Al Pacino
NBR Freedom of Expression Award: ’For Sama’
NBR Freedom of Expression Award: ’Just Mercy’

Sammen med prisuddelingen har National Board of Review også lavet en liste over årets 10 bedste film i vilkårlig rækkefølge:
’1917’
’Dolemite Is My Name’
’Ford v Ferrari’
’Jojo Rabbit’
’Knives Out’
’Marriage Story’
’Once Upon a Time in Hollywood’
’Richard Jewell’
’Uncut Gems’
’Waves’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af