Adam Sandler skamroses for »sin mest vanvittige præstation nogensinde«

Adam Sandler skamroses for »sin mest vanvittige præstation nogensinde«
Adam Sandler i 'Uncut Gems'.

Instruktørduoen Benny og Josh Safdie, som har stået bag intense værker som ’Heaven Knows What’ og ’Good Time’ med Robert Pattinson, er tilbage med den rå dramedy ’Uncut Gems’, som netop har haft verdenspremiere på dette års Telluride Film Festival. Anmelderne kan ikke få armene ned, og især filmens hovedrolleindehaver, den ellers ofte så udskældte Adam Sandler, roses til skyerne.

Sandler spiller den bramfrie og karismatiske juvelér Howard Ratner, som ud over at sælge smykker ikke er bleg for at tage chancer. Et særlig risikabelt sats går dog i vasken, og det bliver pludselig svært for Ratner at balancere jobbet, familien og diverse modstandere.

Adam Sandler har tidligere bevist, at han sagtens kan andet end at fjolle rundt i dumme komedier. Med film som ’Punch-Drunk Love’ og ’The Meyerowitz Stories’ har han demonstreret, at han med det rette projekt formår at kombinere sine komiske talenter med mere dramatiske roller. Og ‘Uncut Gems’, der lige nu har en Rotten Tomatoes-score på 100 procent, bliver omtalt som en af hans største præstationer i karrieren.

Indiewire giver filmen topkarakteren A og skriver blandt andet: »Det er et fængslende højspændt plot, som kombinerer en kosmisk billedside med en rå energi, som vi kender det fra mørke psykologiske thrillers, og som så pludselig bryder ud i vanvittig komik. Det er samtidig også den første film siden ’Punch-Drunk Love’, som virkelig udnytter Sandlers skuespiltalenter«.

Variety kalder Sandlers rolle for »hans mest vanvittige præstation nogensinde« og uddyber: »Der er momenter, hvor karakteren virker oprigtigt glad, og Sandlers supernova-tilstedeværelse stråler ekstra varmt for at afspejle det«.

The Hollywood Reporter roser ligeledes Adam Sandler og kalder samtidig filmen Safdie-brødrenes mest kommercielle: »At ’Uncut Gems’ selv står tilbage som en ægte perle skal tilskrives forfatter/instruktørparret Josh og Benny Safdie samt Adam Sandler. Mange vil være enige i, at det er Sandlers bedste præstation, og Safdie-brødrene bevæger sig endelig væk fra yderkanten af den kommercielle film og tættere ind mod midten«.

Også Vanity Fairs anmelder, som er erklæret Sandler-fan, har også kun gode ting at sige: »Jeg kender til hans arsenal af gestik og jokes, men jeg var ikke forberedt på ‘Uncut Gems’«.

Ligeledes flyder Twitter over med lovord til filmen og Sandler fra branchepersonligheder og journalister:

’Uncut Gems’ udkommer i USA 13. december, mens den herhjemme vil kunne ses på Netflix. Datoen er dog endnu uvis,

Læs også: Se Adam Sandlers rørende musikalske hyldest til afdød kollega i ‘Saturday Night Live’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af