‘The Rise of Skywalker’-instruktør J.J. Abrams kritiserer Rian Johnsons valg i ’The Last Jedi’

‘The Rise of Skywalker’-instruktør J.J. Abrams kritiserer Rian Johnsons valg i ’The Last Jedi’
'Star Wars The Rise of Skywalker'.

Man støder nok ikke nogen på manchetterne, når man siger, at modtagelsen af Rian Johnsons ’Star Wars’-film ’The Last Jedi’ var splittet. Anmelderne var overvejende positive og roste den for sine modige valg, mens en stor del af fansene mente, at den pissede på alt, hvad der var gået forud i ‘Star Wars’-universet. Filmen var sågar offer for hadefuld omtale og misinformation, som blev spredt af bots og trolls med russisk oprindelse.

Mange fans var frustrerede over, at den historie, der blev startet i J.J. Abrams’ kickstart af den nye trilogi, ’The Force Awakens’, ikke rigtigt blev ført videre i ’The Last Jedi’, ligesom 2’eren heller ikke fulgte op på de mange cliffhangers fra den første film. En kritik, Johnson ikke selv tager så tungt.

Nu udtrykker J.J. Abrams, om end meget diplomatisk, en vis frustration over for Johnsons kreative valg. I en artikel i The New York Times fortæller han, at han synes, at ’The Last Jedi’ var »fuld af overraskelser, undergravninger og alle mulige slags dristige valg« og tilføjer dernæst: »På den anden side så havde den lidt en metatilgang til historien. Jeg tror ikke, at folk går ind og ser ‘Star Wars’ for at få at vide, at ‘dette her betyder ikke noget’«.

Abrams udtaler også, at han ser ’The Last Jedi’ som et pendulsving i den ene retning, som nu svinger tilbage igen. Det lyder altså som en meget pæn måde at sige, at man har tænkt sig at gå i den stik modsatte – og måske knap så uforudsigelige – retning.

Om verdens mange ’Star Wars’-fans bliver glade for J.J. Abrams foreløbige punktum i sagaen, finder vi ud af, når ’The Rise of Skywalker’ får premiere 18. december.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af