Anders Thomas Jensen vender tilbage med Mads Mikkelsen og en ren dansk stjerneparade

Anders Thomas Jensen vender tilbage med Mads Mikkelsen og en ren dansk stjerneparade
Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas i Anders Thomas Jensens 'De grønne slagtere'. Nu genforenes trioen i 'Retfærdighedens ryttere'.

Det er altid en begivenhed, når en af dansk films mest produktive manuskriptforfattere, Anders Thomas Jensen, selv sætter sig i instruktørstolen. Manden bag ‘Blinkende lygter’, ‘De grønne slagtere’, ‘Adams æbler’ og ‘Mænd og høns’ er garant for kulsort humor og grænsesøgende komik, og hans film bærer en stil og tone, som er umiskendeligt Anders Thomas’k.

Nu vender den 47-årige dansker tilbage med sin første film i fem år, ‘Retfærdighedens ryttere’, der er præcis så stjernebesat som hans forrige film. Som i alle hans fire forrige er Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas at finde på rollelisten, og de suppleres af Nicolas Bro (der har været med i alle på nær ‘Blinkende lygter’) og Lars Brygmann (debutant i Anders Thomas Jensen-regi) og det nye navn Andrea Heick Gadeberg, der spillede Daniel Ryes søster Christina i ‘Ser du månen, Daniel’, i de bærende roller.

Også birollerne er dog værd at skrive hjem om, for her ses ingen ringere end Gustav Lindh, der slog igennem sidste år i ‘Dronningen’, og Roland Møller.

Den officielle synopsis lyder sådan her:

»Den udstationerede militærmand Markus (Mikkelsen) må tage hjem til sin teenagedatter Mathilde (Heick Gadeberg), da hans kone dør i en tragisk togulykke. Det ligner en tilfældighed, indtil matematiknørden Otto (Lie Kaas) dukker op med sine to excentriske kollegaer Lennart (Lars Brygmann) og Emmenthaler (Nicolas Bro). Otto var selv passager på det forulykkede tog og er overbevist om, at nogen må stå bag. Som indicierne hober sig op, står det klart for Markus, at det måske var et nøje orkestreret attentat, som hans kone tilfældigt blev offer for…«

‘Retfærdighedens ryttere’ får premiere 25. december. Her ses holdet samlet:

Nicolas Bro, Lars Brygmann, Anders Thomas Jensen, Mads Mikkelsen, Andrea Heick Gadeberg, Nikolaj Lie Kaas. (Foto: Anders Overgaard)
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af