De nominerede til alle Oscar-indikerende priser er ude – tre film står stærkt

De nominerede til alle Oscar-indikerende priser er ude – tre film står stærkt
Margot Robbie i 'Once Upon a Time in Hollywood'.

Mens den nyligt udnævnte Golden Globe i meget lille grad kan bruges som pejlemærke for den forestående Oscar-uddeling, er der andre priser, som agerer mere pålidelig vejviser.

Det gælder især de tre store amerikanske fagforbund, skuespillernes (SAG), producernes (PGA) og instruktørernes (DGA), da det her er mange af de samme mennesker, der stemmer, som til Oscar.

Desuden er det værd at kigge mod det britiske svar på Oscar, BAFTA’en, da der de seneste år er kommet flere og flere briter med i Oscar-akademiet, og der altså også her er direkte overlap mellem de to priser.

Mens SAG-nomineringerne kom i december (se nedenfor), er de nominerede til alle de tre øvrige priser fundet inden for det seneste døgns tid.

Det er først, når vinderne ved de respektive priser findes, at man for alvor sagligt kan spå om Oscar-vinderne, men de nominerede giver da nogle fingerpeg – måske især om, hvilke film der i hvert fald ikke kommer til at vinde en Oscar for bedste film.

Her må både ‘Marriage Story’, der hverken blev nomineret ved DGA, BAFTA eller SAG, nu se sig endegyldigt ude af kampen, og det samme gælder ‘Joker’, som blev forbigået ved DGA og SAG: Skuespillerne udgør den største gruppering af Oscar-akademiet, og det er noget nær umuligt at vinde uden deres opbakning (til gengæld står Joaquin Phoenix lunt i svinget til at vinde for bedste mandlige hovedrolle).

Selvom krigsfilmen ‘1917’ vandt Golden Globe forleden, mangler den også en SAG-nominering og får derfor svært ved at gentage succesen ved Oscar.

Til gengæld står ‘Once Upon a Time in Hollywood’, ‘Parasite’ og ‘The Irishman’ godt med nomineringer ved alle fire priser.

Årets Oscar-nominerede bliver annonceret på mandag (stemmesedlerne er netop indgivet), mens selve uddelingen finder sted 10. februar.

DGA (instruktørernes fagforbund):
Bong Joon Ho, ‘Parasite’
Sam Mendes, ‘1917’
Martin Scorsese, ‘The Irishman’
Quentin Tarantino, ‘Once Upon a Time in Hollywood’
Taika Waititi, ‘Jojo Rabbit’

PGA (producernes fagforbund):
‘1917’
‘Ford v Ferrari’
‘The Irishman’
‘Jojo Rabbit’
‘Joker’
‘Knives Out’
‘Little Women’
‘Marriage Story’
‘Once Upon a Time in Hollywood’
‘Parasite’

BAFTA – de bedste filmnominerede:
‘1917’
‘The Irishman’
‘Joker’
‘Once Upon a Hollywood’
‘Parasite’

(Se alle BAFTA-nomineringerne her)

SAG – de nominerede i hovedkategorien Bedste Ensemble:
‘Bombshell’
‘The Irishman’
‘Jojo Rabbit’
‘Once Upon a Time in Hollywood’
‘Parasite’

(Se alle SAG-nomineringerne her)

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af