Falliterklæring: Oscar-showet bliver uden vært for andet år i træk

Falliterklæring: Oscar-showet bliver uden vært for andet år i træk
Foto: Carlo Allegri/Getty Images

Sidste år trak komiker Kevin Hart sig fra tjansen som Oscar-vært, efter der blev gravet i hans gamle homofobiske tweets. Efter et stort stykke arbejde for at finde en ny vært valgte Oscar-akademiet og tv-kanalen ABC for første gang i umindelige tider at lade showet løbe af stablen uden en vært som den røde tråd.

Og nu har ABC-præsident Karey Burke så slået fast, at også årets udgave af klodens største filmshow vil være værtsløst. Det sker, efter showet sidste år oplevede en lille stigning i seertal efter en årrække ned ad bakke, hvilket dog formentlig mere skyldtes, at der var mange populære nominerede film (som ‘Black Panther’ og ‘Bohemian Rhapsody’), end at showet blev bundet sammen af en række forskellige presenters frem for en fast sprechstallmeister.

Ikke desto mindre er det noget af det samme, ABC sætter deres lid til i år, hvor populære film som ‘Once Upon a Time in Hollywood’, ‘1917’, ‘Joker’ og ‘Jojo Rabbit’ spås gode chancer for nomineringer.

»Vi forventer at få en mere kommerciel gruppe af nomineringer«, siger Karey Burke. »Vores mål er at præsentere det mest underholdende show muligt, og producerne har allerede sammensat en plan for, hvad der bliver meget underholdende tv«.

Flere amerikanske kritikere var sidste år begejstrede for det værtsløse Oscar-show – en holdning, vi mildest talt ikke delte her på sitet. Og i mine øjne er det da også en falliterklæring, at man for andet år i træk opgiver den helt essentielle del af et godt show, en vært er. Godt nok sparer man sikkert sig selv for en masse besvær, da en vært både før og efter showet bliver udsat for en granskning som aldrig før, og det har vist sig svært at ramme en person, der både kan favne det højtidelige og sjove. Der er en grund til, at værtsjobbet ved The Oscars er blevet kaldt »det værste job i Hollywood.

Ikke desto mindre: Uden en vært kommer showet meget nemt til at savne kontinuitet og personlighed. Det mærkede man med al tydelighed sidste år, hvor aftenen i eklatant grad manglede spræl, kant og overraskelser – elementer, en god vært er garant for.

I det mindste har Oscar-producerne haft bedre tid i år til at forberede sig på et værtsløst show, mens det sidste år var en nødløsning udskudt til sidste øjeblik.

Oscar-showet finder sted 10. februar – nomineringerne kommer på mandag.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af