‘First Reformed’ udnævnt til 10’ernes bedste film – af instruktøren selv

‘First Reformed’ udnævnt til 10’ernes bedste film – af instruktøren selv
Ethan Hawke i 'First Reformed'.

I 2018 kårede vi Paul Schraders ‘First Reformed’ som årets bedste film. Og hvad I, hvem der også synes, det er en rigtigt god film? Paul Schrader.

Schrader har været en af de mest respekterede filmskabere i Hollywood, siden han skrev manuskripterne til Scorseses mesterværker ‘Taxi Driver’ og ‘Raging Bull’ i 70’erne. Han har dog også haft en interessant instruktørkarriere, der kulminerede med den stringente, poetiske og knugende fortælling om Ethan Hawkes præst, der har svært ved at finde Gud eller gejst efter sin soldatersøns død og rykkes yderligere ud af kurs, da en klimafanatisk mand i hans menighed begår selvmord.

Schrader er kendt som en af de få prominente filmskabere, der siger sin mening uden at pakke den ind i høflighedsfraser, også når det gælder kollegernes film. Og derfor er det måske ikke så overraskende, at det netop er ham, der placerer sin egen film højst på listen over de bedste fra 2010’erne.

Det sker i den nye udgave af magasinet Film Comment, hvor Schrader placerer ‘First Reformed’ over film som ‘Boyhood’, ‘Smerte og ære’, ‘The Tree of Life’ og ‘The Irishman’, ‘Skyerne over Sils Maria’ og ‘Ida’. Set fra min stol er det ikke helt ufortjent – og meget skønt anti-Jantelovs-agtigt, når man kender lidt til Schraders generelle stil (følg ham endelig på Facebook!).

Schrader arbejder nu på sin nye film, ‘The Card Counter’, som ifølge ham selv har Oscar Isaac, Willem Dafoe, Tiffany Haddisch og Tye Sheridan på rollelisten.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af