Joaquin Phoenix hylder Heath Ledger og sine konkurrenter under pristale ved nattens SAG Awards

Joaquin Phoenix hylder Heath Ledger og sine konkurrenter under pristale ved nattens SAG Awards
Joaquin Phoenix ved SAG Awards natten til mandag. (Foto: Foto: Kevork Djansezian /Stringer/GettyImages)

Natten til mandag modtog Joaquin Phoenix endnu en pris for hovedrolle i ’Joker’. Denne gang skete det ved SAG Awards i L.A., hvor Phoenix tidligere har været nomineret fire gange.

SAG (Screen Actors Guild) er fagforbundet for de amerikanske skuespillere, og prisen lod til at have en særlig betydning for den 45-årige skuespiller, der stolt kunne se ud på en sal fyldt med de kolleger, som havde stemt på ham.

Phoenix startede sin takketale med at rose SAG’s fokus på skuespillere:

»Jeg var her for et par år siden, og jeg kunne ikke helt få mig selv til at værdsætte det dengang. Nu indser jeg, hvor heldig jeg er at være en del af en gruppe med forståelse for skuespilleres arbejde. Jeg sætter en stor ære i at være her i dag«.

Talen drejede sig derefter mod de andre nominerede i kategorien bedste mandlige hovedrolle, hvor særligt Phoenix’ anekdote om ’Once Upon A Time In Hollywood’-nominerede Leonardo DiCaprio fik latter med på vejen.

»Da jeg begyndte at arbejde som skuespiller, gik jeg til auditions og fik lige nøjagtigt aldrig rollen. Jeg tabte altid til den samme knægt! Ingen af de andre skuespillere ville sige hans navn, men nogle castere ville hviske i krogene: ’Det er Leonardo!’«, sagde Phoenix storsmilende på scenen om sin tidligere konkurrent. »Og jeg tænkte: Hvem i al verden er ’Leonardo’!?«.

Phoenix fortsatte derefter med at fremhæve Christian Bales evne til altid at levere det ypperste skuespil og Adam Drivers nuancerede arbejde i ’Marriage Story’. Derefter gav han et stort klap på skulderen til Taron Egertons portræt af Elton John: »Du er så smuk i den film! Jeg er så glad på dine vegne, og jeg kan ikke vente med at se, hvad du finder på fremover«.

’Joker’-skuespillerens sidste ord gik dog til den tidligere indehaver af selv samme rolle, som Phoenix måske kan ende med at vinde sin første Oscar for.

»Jeg er her i dag, fordi jeg står på skuldrene af min yndlingsskuespiller: Heath Ledger. Så tak for det«, sagde Phoenix om den afdøde Ledger, der i 2008 gik bort, før han nåede at modtage sin Oscar for bedste mandlige birolle som Jokeren i ’The Dark Knight’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af