Se Ulrich Thomsen og Mikkel Boe Følsgaard i traileren til Christina Rosendahls ‘Vores mand i Amerika’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I går havde vi Christina Rosendahls ‘Vores mand i Amerika’listen over de 15 danske film, vi glæder os mest til det kommende år. I dag dag er den første teasertrailer så landet, og den giver løfter om en stilsikker historisk thriller med ildevarslende Hans Zimmer-agtige horn på lydsiden.

Ulrich Thomsen og Mikkel Boe Følsgaard har de to største roller i ‘Vores mand i Amerika’, der bygger på den virkelige fortælling om den danske ambassadør i USA, Henrik Kaufman, som under krigen satte alt ind fra sit sæde i Washington D.C. på at give den tyske besættelsesmagt kamp til stregen, selvom den danske regering hurtigt overgav sig og indledte en samarbejdspolitisk.

Thomsen spiller Kaufman, mens Følsgaard er hans betroede medarbejder, diplomaten Povl Bang-Jensen.

Den Super 16-uddannede Christina Rosendahl debuterede med ungdomsfilmen ‘Supervoksen’ med Emma Leth og Sebastian Jessen i 2006. I 2015 stod hun bag et andet historisk drama baseret på virkelige begivenheder, ‘Idealisten’ med Peter Plaugborg.

I 2017 instruerede hun dokumentarfilmen ‘Vold i kærlighedens navn’ om vold mod kvinder, som var med til at få ændret lovgivningen på området. I den forbindelse fortalte hun og søsteren Pernille Rosendahl om deres egen barndom med vold i hjemmet.

Ved siden af instruktørgerningen er Christina Rosendahl formand for Danske Filminstruktører, og hendes engagement her – blandt andet i ligestillingsdebatten – sikrede hende en Sær-Bodil i 2017.

‘Vores mand i Amerika’ får premiere 18. juni.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af