Brad Pitt afslører hemmeligheden bag sine underholdende takketaler

Brad Pitt afslører hemmeligheden bag sine underholdende takketaler
Brad Pitt ved Oscar-uddelingen i søndags. (Foto: Rachel Luna/Getty Images)

Ikke alene har Brad Pitt over de seneste måneder nydt sit livs suverænt mest succesfulde prissæson, der har indbragt ham både en Oscar, en Golden Globe, en SAG Award og en BAFTA for rollen som stuntmanden Clive Booth i Quentin Tarantinos nostalgiske Hollywood-ode, ‘Once Upon a Time In Hollywood’.

Næ, Pitt er såmænd i samme anledning også sprunget ud som en af filmlands mest underholdende takketaletalere.

Det er en kendt hemmelighed, at mange stjerner ofte får en hjælpende hånd af en professionel taleskriver forud for potentielt indbringende prisshows, hvor de færreste nok drømmer om, at klappen går ned på podiet foran kolleger og millioner af tv-seere. Men Pitt, som har fået stor ros for sin veltalenhed, har et andet våben i baghånden: »Virkelig sjove venner«.

Det afslørede han i et interview med Variety forud for søndagens Oscar-sejr.

»Historisk set, har jeg altid været lidt forsigtig med taler. De gør mig nervøs. Denne gang tænkte jeg, ‘Lad os lægge noget arbejde i det, forsøge at blive mere tilpas’. Det her er resultatet«, sagde Pitt, som ved Golden Globes blandt andet høstede latterbrøl i salen da han forklarede, hvorfor han ikke havde sin mor med som plus-one: »Jeg dater åbenbart en hver kvinder, jeg står ved siden af, så det ville bare blive akavet«.

Mest opsigtsvækkende var hans jokes til SAG Awards, hvor han drog direkte paralleller til sit eget liv, da han beskrev rollen som Booth som »en svær udfordring« fordi; »Han er en fyr, der ryger sig skæv, tager sin skjorte af og ikke kan komme overens med sin kone«.

Skuespilleren fortalte Variety, at hans sjove venner inkluderer den australske standupper Jim Jefferies og amerikanske Bob Oschack, og at »my man«, instruktør David Fincher, også kommer med input. »Vi udveksler stikpiller hver uge«, sagde Pitt.

Interessant nok var stjernens Oscar-tale i søndags imidlertid noget mere afdæmpet, kanske grundet den vægtighed, Hollywood mest prestigiøse filmpris trods alt symboliserer. Dog fik Pitt åbnet med en skarp politisk reference til rigsretssagen mod Donald Trump: »Jeg har fået at vide, at jeg kun har 45 sekunder heroppe…det er 45 sekunder mere, end Senatet gav (den tidligere sikkerhedsrådgiver) John Bolton i denne uge«.

Hør hele Pitts Oscar-tale her.

Læs hele vores Oscar-dækning.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af