Dansk film om Lukas Graham på vej – går tæt på både succesen og forbandelsen

Dansk film om Lukas Graham på vej – går tæt på både succesen og forbandelsen
Lukas Forchhammer i den kommende film 'The Rise and Curse of Lukas Graham'. (Foto: René Sascha Johannsen)

Med ‘7 Years’ opnåede Lukas Graham det, som mange danske musikere drømmer om: At få et massivt internationalt gennembrud inklusive Grammy-nomineringer, amerikanske talkshowoptrædener og en milliard streams på Spotify.

Men der er også en bagside af successen, og i den kommende danske dokumentar ‘The Rise and Curse of Lukas Graham’ kommer vi helt tæt på både himmelflugten mod stjernestatus og de negative følgevirkninger, der har fulgt med for Lukas Forchhammer selv.

Instruktør René Sascha Johannsen har fulgt Lukas Graham siden 2013, og hans film er således med allerede fra bandets første showcase i New York. Johanssen har tidligere lavet adskillige musikvideoer for Lukas Graham, heriblandt for ‘7 Years’.

‘The Rise and Curse of Lukas Graham’ blev i dag præsenteret ved et arrangement hos Det Danske Filminstitut. Her blev der vist et backstage-klip, hvor Lukas Forchhammer er tydeligt frustreret over, at han får svinere fra fans på sociale medier, fordi han efter en koncert går direkte op til sin kæreste og baby i stedet for at blive og tage billeder med dem.

René Sascha Johannsen fortalte ved arrangementet, at Lukas Forchhammer er en følsom mand, og at filmen skildrer, hvor opslidende det har været for ham at blive verdensstjerne og far på nogenlunde samme tid.

Instruktøren beskrev også, hvordan det tog tid at opnå hovedpersonens tillid. I starten sagde og mente han altid det præcis modsatte af Johannsen. Men efterhånden lykkedes det instruktøren at overbevise Lukas Forchhammer, at de var på samme hold, og de indgik en aftale om, at de var venner, mens filmen blev indspillet.

‘The Rise and Curse of Lukas Graham’ får premiere i anden halvdel af 2020.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af