Se alle vinderne ved nattens Grammy Awards

Se alle vinderne ved nattens Grammy Awards
Foto: Frederick M. Brown/Getty Images

I nat løb årets amerikanske Grammy Awards-show af stablen for 59. gang, og det gik naturligvis heller ikke stille for sig i denne omgang, da der var både storslåede optrædener og tårevædede takketaler.

Aftenens helt store vinder blev Adele, der vandt samtlige fem priser, hun var nomineret for: Album of the Year, Record of the Year, Song of the Year, Best Pop Solo Performance og Best Pop Vocal Album.

Selv om Beyoncé lå i spidsen af årets nomineringsfelt med ni nomineringer (hvor hun samtidig slog en besynderlig ny rekord, idet hun var nomineret i hele fire forskellige genrer), lykkedes det hende dog kun at løbe afsted med to priser (inden for én genre): Best Urban Contemporary Album og Best Music Video for ‘Formation’.

Søster Solange fik også lidt velfortjent hæder i form af Best R&B Performance for ‘Cranes in the Sky’ (men lagde dog ikke fingrene imellem omkring sin Grammy-skepsis, idet hun lige efter showet retweetede Frank Oceans nylige kritik af samme).

En anden af aftenens største vindere blev David Bowie, der posthumt hev hele fire priser hjem (fem, hvis man medtæller prisen for Best Recording Package til pladens art director, Jonathan Barnbrook) for både Best Rock Performance, Best Rock Song, Best Alternative Music Album og Best Engineered Album (Non-Classical) for ‘Blackstar’ (som henholdsvis single og album).

Chance the Rapper stod også skarpt på årets vinderliste, da han både vandt en pris for Best New Artist (til trods for at have været overmåde aktiv siden 2012-mixtapet ’10 Day’, but who’s counting…), Best Rap Performance med ‘No Problem’ og Best Rap Album med ‘Coloring Book’ foran næsen på både Drakes ‘Views’ og Kanyes ‘The Life of Pablo’.

Herhjemme havde vi krydset nallerne for Lukas Graham, der var nomineret i hele tre kategorier, men som dog desværre ikke formåede at hive en pris med hjem, da de blev forbigået af henholdsvis Adele og Twenty One Pilots.

Se vinderne i årets mest fremtrædende kategorier herunder, og læs nominerings- og vinderlisterne i samtlige kategorier via Grammy Awards HER.

Grammy Awards 2017 – vinderne:

Album Of The Year: Adele ’25’

Record Of The Year: Adele ‘Hello’

Song Of The Year: Adele ‘Hello’

Best New Artist: Chance the Rapper

Best Pop Duo/Group Performance: Twenty One Pilots ‘Stressed Out’

Best Pop Vocal Album: Adele ’25’

Best Pop Solo Performance: Adele ‘Hello’

Best Traditional Pop Vocal Album: Willie Nelson ‘Summertime: Willie Nelson Sings Gershwin’

Best Dance Recording: The Chainsmokers feat. Daya ‘Don’t Let Me Down’

Best Dance/Electronic Album: Flume ‘Skin’

Best Contemporary Instrumental Album: Snarky Puppy ‘Culcha Vulcha’

Best Rock Song: David Bowie ‘Blackstar’

Best Rock Performance: David Bowie ‘Blackstar’

Best Metal Performance: Megadeth ‘Dystopia’

Best Rock Album Cage the Elephant ‘Tell Me I’m Pretty’

Best Alternative Music Album: David Bowie ‘Blackstar’

Best Urban Contemporary Album: Beyoncé ‘Lemonade’

Best R&B Performance: Solange ‘Cranes in the Sky’

Best Traditional R&B Performance: Lala Hathaway ‘Angel’

Best R&B Song: Maxwell (Hod David & Musze) ‘Lake by the Ocean’

Best R&B Album: Lalah Hathaway ‘Lalah Hathaway Live’

Best Rap Album: Chance the Rapper ‘Coloring Book’

Best Rap Performance: Chance the Rapper feat. Lil Wayne & 2 Chainz ‘No Problem’

Best Rap/Sung Performance: Drake ‘Hotline Bling’

Best Rap Song: Drake ‘Hotline Bling’

Best Music Video: Beyoncé ‘Formation’

 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af