Se den gåsehudsfremkaldende Cynthia Nixon-video om »hvordan man er en kvinde«

Se den gåsehudsfremkaldende Cynthia Nixon-video om »hvordan man er en kvinde«

»Be a lady they said. Don’t be too fat. Don’t be too thin. Don’t be too large. Don’t be too small. Eat up. Slim down. Stop eating so much. Don’t eat too fast. Order a salad. Don’t eat carbs. Skip dessert. You need to lose weight. Fit into that dress. Go on a diet. Watch what you eat. Eat celery. Chew gum. Drink lots of water. You have to fit into those jeans. God, you look like a skeleton. Why don’t you just eat? You look emaciated. You look sick. Eat a burger. Men like women with some meat on their bones. Be small. Be light. Be little. Be petite. Be feminine. Be a size zero. Be a double zero. Be nothing. Be less than nothing«.

Sådan lyder nogle af ordene i en gåsehudsfremkaldende video med ‘Sex and the City’-stjernen Cynthia Nixon om alle de ofte modstridende krav, der bliver stillet til kvinder.

De stærke ord stammer fra en tekst fra 2017 af Camille Rainville, ‘Be A Lady They Said’, som kan læses her. Videoen er tilsyneladende en reklame for magasinet Girls Girls Girls, hvilket – som det bliver bemærket her – kan virke lidt modstridende, eftersom magasinet synes at have promoveret nogle af de idealer, videoen forholder sig kritisk over for. Men måske er videoen anledning til en frisk start?

Cynthia Nixon har de seneste år været kendt for sit politiske engagement. Hun har blandt andet stillet op som guvernør i New York – uden dog at blive valgt.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af