Chris Rock har fået sin »bedste rolle nogensinde« i ‘Fargo’

Chris Rock har fået sin »bedste rolle nogensinde« i ‘Fargo’
Chris Rock i 'Fargo' sæson 4.

Noah Hawley skabte med ‘Fargo’ en af de bedste serier i det forgangne årti, baseret på hvad der i forvejen var et mesterværk i form af Coen-brødrenes klassiker af samme navn fra 1996.

Hawleys serie fortæller i hver sæson en ny historie med beslægtede tematikker og miljøer, og i sæson fire er tiden skruet tilbage til 1950’erne, med et overraskende hovedrollevalg i form af komiker, skuespiller, manuskriptforfatter og instruktør Chris Rock.

Det er umiddelbart én af de tungeste dramatiske roller i Rocks karriere, og ifølge ham selv er rollen da også noget helt særligt:

»Det er den bedste rolle, jeg nogensinde har spillet, og ærlig talt nok også den bedste, jeg nogensinde kommer til at få«, siger han i et nyt interview med Entertainment Weekly.

»Skalaen for, hvad jeg laver her, er også noget andet end det sædvanlige. ’Fargo’ handler jo normalt om små historier, som kører af sporet. Og selvom det bare drejer sig om helt normale folk, så viser hændelserne os, hvor ondskabsfulde normale mennesker kan være. Men i den her (sæson, red.) er det noget helt andet. For her starter vi ud med onde mennesker, og så eskalerer det hele derfra«.

I sæson fire (som vi har ventet på i tre år) spiller Rock mafiaoverhovedet Loy Cannon, der leder et afroamerikansk forbrydersyndikat, som går i krig mod den italienske mafia i Kansas City, Missouri i løbet af 1950’erne, selvom de to familier ellers hidtil har haft en stabil fredsaftale.

»(Loy Cannon, red.) er en forretningsmand, meget aktiv i den lokale kirke, en kærlig far og en god mand. Så ejer han også en bank og er kriminel. Han bestemmer udfaldet af kampe og styrer byens prostitution ved siden af. Der er lidt Tony Soprano over ham«, fortæller Rock, der på det seneste er begyndt at kaste sig ud i manuskriptskrivning.

Den 55-årige komiker står blandt andet bag det kommende spinoff til ’Saw’-franchisen i form af filmen ’Spiral’ og kunne heller ikke helt holde fingrene fra Noah Hawleys ellers færdige ‘Fargo’-manuskript.

»Jeg har talt med en fyr, der havde oplevet den tid, og som havde været i Loy Cannons miljø«, siger Rock til Entertainment Weekly.

»Så nogle gang ville jeg lige hive Noah til side og spørge ’Hvad med det her?’ eller ’Jeg har talt med de her folk, og de ville aldrig sige det her på den måde’. Og som hovedrolleindehaver og farvet skuespiller, sammen med min medskuespiller Glynn Turman, har man også et ansvar, hvis der er noget, man er uenig i. Ni ud af ti gange sætter folk pris på ens kommentarer«.

‘Fargo’ sæson 4 får premiere 20. april på HBO Nordic.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af