CPH:DOX aflyser stor åbningsfest af frygt for corona-smitte

CPH:DOX aflyser stor åbningsfest af frygt for corona-smitte
Der bliver ingen åbningsgalla på Gamle Scene i år.

Corona bliver ved med at sætte sit præg på forårets kulturelle events.

I sidste uge udskød ‘James Bond’-producenterne premieren på ‘No Time To Die’ til november, danske ‘X Factor’ sendte live fra et tomt TV 2-studie fredag, og lørdag rungede Royal Arena af dåselatter og ekkoet fra 10.000 tomme pladser til Dansk Melodi Grand Prix, da DR imødegik regeringens anbefaling om at aflyse arrangementer med flere end 1.000 deltagere for at indgå Covid19-smitte.

Nu melder CPH:DOX, at man fra ledelsens side ditto har valgt at aflyse dokumentarfestivalens planlagte åbningsgalla på Det Kongelige Teater 17. marts, der ville have budt velkommen til 1.200 gæster.

Det skriver administrerende direktør Tine Fischer og bestyrelsesformand Erik Stephensen i en pressemeddelse.

CPH:DOX gennemføres dog herudover som planlagt, og åbningsfilmen ‘Kampen om Grønland’ vil blive vist ved syv arrangementer under festivalen – medmindre myndighederne kommer med nye corona-retningslinjer.

Andetsteds, i USA, har kulturfestivalen South by Southwest (SXFW) trukket stikket for første gang i eventens 34-årige historie, efter at blandt andre Netflix, Amazon og gæstestjernerne Issa Rae og Kumail Nanjiani har meldt afbud.

CPH:DOX afholdes – om alt forhåbentligt går vel – fra 18. til 29. marts i biografer, kulturhuse, kulturinstitutioner og på biblioteker landet over.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af