Karantænekur med Ulaa Salim: »Det her må være det bedste tidspunkt til at droppe din smartphone«

Med begrænset udgang og vennebesøg er kulturinspiration guld værd. Derfor har vi spurgt nogle fantastiske mennesker om hjælp. I dag guider Ulaa Salim dig mod nye oplevelser.
Karantænekur med Ulaa Salim: »Det her må være det bedste tidspunkt til at droppe din smartphone«
Ulaa Salim. (Foto: Klara Løkke for Soundvenue)

Ulaa Salim fik et flot gennembrud som instruktør sidste år med ‘Danmarks sønner’, der hårdtslående og ambitiøst skildrede efterveerne af et terrorangreb på dansk jord. Filmen løb afsted med tre skuespilnomineringer ved Bodilprisen, hvor den 33-årige instruktør tilmed selv vandt en talentpris.

Et stort filmskabertalent er Ulaa – lillebror til Dar Salim – da unægtelig også, som man allerede så med hans glimrende afgangsfilm fra Den Danske Filmskole, ‘Fædreland’.

Instruktøren har desuden sammen med producer Daniel Mühlendorph stiftet produktionsselskabet Hyæne Film, der til maj har planlagt premiere på den ventede animationsfilm fra Gigis-holdet, ‘Blokhavn’. Hvad der sker med den premiere, må coronatiden vise.

I mellemtiden anbefaler Ulaa Salim, hvad man kan bruge ventetimerne på.

En film…

‘Room’ og ‘Oldboy’

»Jeg har lige set ‘Room’ for første gang. Den skildrer en virkelig rørende relation mellem mor og søn, hvordan det er at være indespærret og kun at have hinanden.

Ellers vil jeg nok ty til ‘Oldboy’, som er så vild i sin historie, at man tror, det er løgn. Du er underholdt hele vejen igennem«.

En tv-serie…

‘Curb Your Enthusiasm’

»Jeg er lige blevet færdig med den nye sæson af ‘Curb Your Enthusiasm’. Det sidste afsnit af er lige kommet ud. Larry David er en genial karakter, og hans humor balancer så dejligt mellem det modbydelige og det helt platte. Noget af det bedste du kan se lige nu. Bland dét med ‘Rick and Morty’, så skal det nok blive en sjov aften«.

Et album…

Joyner Lucas

»Lidt Joyner Lucas til at starte med, så starter dagen i hvert fald, og så kan man måske komme igang med lidt træning. Senere på dagen hører jeg lidt Anderson .Paak eller Lord Siva til at komme i godt humør«.

En bog…

‘Mount København’ af Kaspar Colling Nielsen

»Jeg er lige blevet færdig med ‘Mount København’ af Kaspar Colling Nielsen – en fantasifuld, stærk og medrivende debut. Korte fortællinger om et Købehavn med et kæmpe bjerg placeret midt i det hele. 

Og nu er jeg gået igang med ‘The Committee’ af Sonallah Ibrahim – stærk arabisk litteratur. Indtil videre er den absurd, underholdende og tankevækkende«. 

‘Familie før alt’-podcast.

En podcast…

‘The Joe Rogan Experience’ og ‘Familie før alt’

»Random afsnit af ‘The Joe Rogan Experience’. Nogle er virkelig gode, andre er mere hyggelige at have kørende i baggrunden. (Hør den HER.)

Eller hvis man vil høre en fascinerende historie med en hovedkarakter, der gennemgår ægte følelser i øjeblikket, kan jeg anbefale ‘Familie før alt’ af Babak Vakili og Olcay Senogul«. (Hør den HER.)

En madret…

Madkonkurrence

»Kig i dine skuffer og leg med alt det mad, du aldrig får lavet. Hvis du bor sammen med nogen, så udfordr hinanden til at lave den bedste ret ud fra det, I kan finde i køkkenet«.

Et website…

Verdensbedstenyheder.dk

»Hvis du ligesom mig kommer til at fylde dagen med alt for mange dårlige nyheder, så bryd den dårlige vane og besøg Verdensbedstenyheder.dk«.

En app…

Drop smartphonen

»Jeg kører ikke smartphone. Det her må være det bedste tidspunkt til at droppe din. Du skal nok alligevel ikke rigtig nå så meget, som du plejer. Verden står lidt stille. Køb en gammel Nokia og se, hvordan det går«.

Et hemmelig talent…

Spil klaver

»Jeg prøvede at lære Bachs Præludium i C-dur på min kærestes klaver, men sandheden er, at jeg har spillet meget mere ‘Spiderman’ til PS4. Jeg købte spillet for to uger siden, og jeg er blevet alt for god til det – men det er en fucking godt spil, så prøv det«. 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af