Se første billede af Timothée Chalamet i Denis Villeneuves ventede science fiction-storfilm: ’Dune’

Se første billede af Timothée Chalamet i Denis Villeneuves ventede science fiction-storfilm: ’Dune’
Timothée Chalamet. (Foto: Gareth Cattermole/Getty Images)

Denis Villeneuve er på vej med sit mest ambitiøse projekt til dato (hvilket siger en hel del om en mand, hvis bagkatalog tæller titler som ‘Sicario’, ’Arrival’ og ’Blade Runner: 2049’) – og en af årets mest ventede storfilm: ’Dune’. At det er Timothée Chalamet, der indtager hovedrollen i den episke science fiction-fortælling, gør mildest talt ikke forventningerne lavere.

Nu er første billede fra den imødesete film landet, og det giver en visuelt appetitlig forsmag på det dystre fremtidsunivers med Chalamet i centrum som Paul Atreides. Atreides befinder sig på billedet på sin hjemplanet Caladan, som han er skal forlade for at bevogte sin families ørkenplanet Arrakis (alias Dune), på hvilken der findes et helt særligt, særdeles attraktivt stof, der forhøjer ens mentale kapacitet.

I rollerne som Atreides’ forældre finder vi Oscar Isaac og Rebecca Ferguson, mens rollelisten endvidere gæstes af navne som Zendaya, Josh Bolin, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, Jason Momoa og Javier Bardem.

’Dune’, der er baseret på Frank Herberts sci-fi-klassiker af samme navn, blev i 1984 filmatiseret af David Lynch med Kyle MacLachan i hovedrollen i en version, der floppede både økonomisk og blandt kritikerne.

Villeneuves ’Dune’ planlægges at få premiere den 18. december, hvis ikke coronakrisen forårsager forsinkelser. Det er i hvert fald svært at forestille sig, at en film som denne ikke ville have bedst af at vente på biografernes globale genopstandelse. Som Villeneuve selv udtaler (via Vanity Fair): »Jeg ser frem til en tid, hvor vi alle sammen kan samles igen, eftersom ’Dune’ var skabt til at blive set på en stor skærm«.

Foto: Warner Bros.
Foto: Warner Bros.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af