Fire stærke film, du kan se i de genåbnede biografer allerede i dag

Fire stærke film, du kan se i de genåbnede biografer allerede i dag
Adèle Haenel og Noémie Merlant i 'Portræt af en kvinde i flammer'.

Heureka! De første biografer er nu åbne, helt specifikt Grand Teatret i København, Ishøj Bio, BIO Næstved og Café Biografen i Odense.

Den kommende uge kommer flere og flere til, men hvad skal og kan man se, hvis man vil i biografen allerede i dag (og det vil man jo)?

Her er fire gode bud:

‘Portræt af en kvinde i flammer’

Hvilket bedre biografcomeback end en dybt sensuel film med stor detaljerigdom i hvert et gennemkomponeret billede? Celine Sciammas intime periodefilm handler om portrætmaleren Marianne, der i 1770 får til opgave at male den mystiske overklassefrue Héloïse på en isoleret klippeø – i smug.

»’Portræt af en kvinde i flammer’ både knuste mit hjerte, styrkede min tro på kærligheden og fik mig til at genforelske mig i filmkunsten som genopfundet af Céline Sciamma«, skrev vores anmelder i en ekstatisk seksstjernet dom.

Kan ses i Grand Teatret.

Nikolaj Coster-Waldau i ‘Krudttønden’.

‘Krudttønden’

Ole Christian Madsens behandling af terrorangrebet i København i 2015 fik kun en uge i biograferne, inden de lukkede ned, og fra 9. april har man kunnet leje den for 149 kroner på Blockbuster og se den derhjemme.

Men nu får man altså endnu en chance for at se filmen under ideelle forhold i biografen. Fortællingen følger de to ofre for terrorangrebet, Dan og Finn, gerningsmanden Omar El-Hussein samt den aktionsstyrke-betjent, der skød ham. Sidstnævnte spilles af Nikolaj Coster-Waldau.

»Der er en overraskende gru i at opleve hyggelige, velkendte København som terrormål i et dramadokumentarisk værk«, skrev vores anmelder.

Kan ses i Ishøj Bio, BIO Næstved, Café Biografen.

Park So-dam og Choi Woo-shik i ‘Parasite’

‘Parasite’

Forbløffende mange danskere – over 180.000 – har allerede set årets Oscar-vinder på det store lærred. Men nåede man af uransagelige årsager ikke at se Bong Joon-hos hyldede klassesatire, inden biograferne lukkede, får man nu endnu en chance, og den skylder man sig selv at gribe. Den koreanske instruktørs stilistiske nerve fortjener biografrummet.

Og kan man slet ikke få nok ‘Parasite’, kan man glæde sig til, at Grand Teatret senere på sommeren sætter Bong Joon-hos særlige sorthvide version op.

Kan ses i Grand Teatret og Café Biografen.

‘The Cave’.

‘The Cave’

Den danskproducerede ‘The Cave’ blev nomineret til en Oscar for bedste dokumentarfilm, og det kunne ikke være mere fortjent. Syriske Feras Fayaad skildrer et underjordisk hospital i den sønderbombede by Ghouta tæt på Damaskus – og særligt hospitalets leder Dr. Amani, der ikke bare kæmper under umulige krigshærgede forhold, men også møder modstand som kvindelig leder.

»’The Cave’ er hård, men du vil ikke fortryde at få åbnet dine øjne. Og trods rædslerne tegner filmen også et varmt og rørende portræt af et menneske, der på alle måder kæmper for en bedre verden. Når Dr. Amani kan bevare håbet og handlekraften, så kan vi også«, skrev vores anmelder og gav seks stjerner.

Kan ses i Grand Teatret.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af