Superfilmfestivalen We Are One præsenterer online-program med Viggo Mortensen, Iñárritu, Bong Joon-ho

Superfilmfestivalen We Are One præsenterer online-program med Viggo Mortensen, Iñárritu, Bong Joon-ho
Viggo Mortensen. (Foto: Mike Coppola/Getty Images for Turner)

Mens en række af årets store filmfestivaler er aflyst, fra Tribeca til Cannes, er flere af dem gået sammen om at skrue en Youtube-festival på benene, der er et lille plaster på såret.

Nu er programmet til ‘We Are One’ så præsenteret, og som ventet er det ikke de store ventede artfilm, man kan se frem til at se gratis på nettet fra 29. maj.

Men de 21 festivaler, fra Berlin til Cannes, Venedig og Toronto, har dog stablet et udbud af 100 film på benene, heriblandt 13 verdenspremierer, så mon ikke der er gode ting at gå på opdagelse i? En festivals charme er jo netop at blive taget på sengen af en film, som man ikke havde nogen viden om på forhånd.

På papiret mest opsigtsvækkende er dog programmet af virtuelle talks. Det inkluderer nemlig en stribe af verdens største instruktører i form af Bong Joon-ho, Francis Ford Coppola, Steven Soderbergh, Guillermo Del Toro, Jane Campion, Ang Lee og Hirokazu Koreeda. Man kan høre Viggo Mortensen i samtale med David Cronenberg, Alejandro Iñarritu i samtale med Marina Abramovic og Tessa Thompson i samtale med Claire Denis.

Mange af disse samtaler er af ældre dato – fra tidligere udgaver af festivalerne – men i mange tilfælde har de ikke været tilgængelige før.

Festivalens film kommer fra 35 forskellige lande og består blandt andet af 23 spillefilm og otte dokumentarer i spillefilmlængde. Der er også fem VR-oplevelser og tre webserier.

‘We Are One’ løber af stablen 29. maj til 7. juni. Se hele programmet her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af