Tom Hardy og Charlize Theron skændtes vildt på ‘Mad Max’-settet – begge fortryder i dag

Tom Hardy og Charlize Theron skændtes vildt på ‘Mad Max’-settet – begge fortryder i dag
Tom Hardy og Charlize Theron i 'Mad Max: Fury Road'.

‘Mad Max: Fury Road’ regnes for en af historiens bedste actionfilm, men produktionen af George Millers barske epos – der hjemtog seks velfortjente Oscar-statuetter i 2016 – var næsten lige så eksplosiv som løjerne, der udspillede sig foran kameraet.

Det cementerer New York Times-artiklen ”Mad Max: Fury Road’: The Oral History of a Modern Classic’, hvori en række af de medvirkende og filmholdet bag fortæller anekdoter fra settet. Blandt andet indrømmer hovedrolleindehaverne Tom Hardy og Charlize Theron, at de clashede unødigt voldsomt under optagelserne:

»Set i bakspejlet havde jeg ikke nok empati for, hvordan det må have været for ham at gå i Mel Gibsons fodspor. Det er jo en skræmmende opgave! Jeg tror – også på grund af min egen frygt – at vi hver især byggede mure for at beskytte os selv, i stedet for at sige til hinanden, ‘Det her er skræmmende for dig, og det er det også for mig. Lad os være søde ved hinanden’. På en underlig måde opførte vi os som vores karakter: Alt handlede om overlevelse.

Frygt var den drivende kraft bag hele produktionen. Jeg var virkelig bange, fordi jeg aldrig havde prøvet noget lignende. Den største udfordring for mig og George (Miller, red.) var, at han havde hele filmen i sit hoved, og jeg var desperat for at forstå den«, fortæller Theron.

Tom Hardy er enig med sin medspiller:

»Når jeg ser tilbage på det, var jeg på mange måder ude, hvor jeg ikke kunne bunde. Presset på os begge var overvældende til tider. Det hun (Charlize, red.) havde brug for, var nok en mere erfaren partner end mig. Den slags kan man ikke fake. Jeg tænker, at jeg ville være bedre i stand til at løfte ansvaret nu, hvor jeg er ældre og grimmere«.

Hardy og Therons kolleger Rosie Hunting-Whiteley og Zoë Kravitz (som spillede Immortan Joes hustruer) husker udmærket dramaet i kulissen. Huntington-Whiteley mener, at de to hovedrolleskuespillere skændtes, fordi »de havde fuldstændigt forskellige tilgange til deres arbejde«. Mens Kravtiz fortæller, at Hardy også i dén grad tog frustrationerne ud på instruktøren:

»Det var ikke fedt at se. Men på en måde kan man heller ikke helt bebrejde ham (Hardy, red.), for der blev stillet store krav til skuespillerne samtidig med, at der var virkelig mange ubesvarede spørgsmål«.

George Millers kone Margaret Sixel redigerede filmen (og vandt en Oscar for sit arbejde), og fortæller til New York Times, at hun var seriøst bekymret for sin mand undervejs. »Du ved ikke engang halvdelen af, hvad der foregik, tro mig. Du skulle have set ham, da optagelserne sluttede; han var blevet så tynd«.

Millers ‘Mad Max’-prøvelser er imidlertid ikke helt ovre: Instruktøren har i et par år nu arbejdet på en mulig toer, men projektet løb panden mod muren i et juridisk tovtrækkeri om en ubetalt bonus fra studiet Warner Bros. Sidste sommer udtalte Miller dog, at han stadig regner med, at ‘Fury Road 2’ bliver til noget.

En dag.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af