Philip Seymour Hoffman blev tilbudt Steve Carells rolle i ’The Office’ – se den stjernespækkede kandidatliste

Philip Seymour Hoffman blev tilbudt Steve Carells rolle i ’The Office’ – se den stjernespækkede kandidatliste
Philip Seymour Hoffman. (Foto: Elisabetta Villa/Getty Images)

Hvis man har set den amerikanske version af ’The Office’, er det svært at forestille sig nogen anden end Steve Carell spille rollen som kontorets top-inkompetente, infantile fjollechef: Michael Scott. Men havde det stået til seriens casting-hold, var det faktisk slet ikke Steve Carell, der skulle have spillet rollen – den blev nemlig oprindeligt tilbudt både Philip Seymour Hoffman og Paul Giamatti (’Billions’).

Castingleder Allison Jones og producer Ben Silverman bekræfter i Andy Greens bog ’The Office: The Untold Story of the Greatest Sitcom of the 2000s’, at førsteprioriteten ikke var Steve Carell.

I samme ombæring løfter de sløret for en liste af skuespillere (med et en form for gammeldags, generisk amerikaner-look), der mindst var under overvejelse til rollen som Michael Scott. Listen tæller navne som Owen Wilson, Dan Aykroyd, Jon Favreau, Jason Segal, Matthew Broderick, Steve Buscemi, Steven Colbert og John C. Reilly.

Jagten på den helt rigtige mand til jobbet endte dog slutteligt med en nærkamp mellem Steve Carell og Bob Odenkirk (’Better Call Saul’).

Jones og Silverman fortæller, at Carell endte med at score tjansen, idet han spillede rollen mere som en »nar og en douche«, modsat Odenkirk, der spillede »lidt hårdere og ondere«, hvilket de mente ville hive serien i en lidt for dyster retning.

En vurdering, man måske godt kan forestille sig, der kunne have været en vis sandhed i, når man tænker på Carells fortolkning af Michael Scott-karakteren, der – trods sin ganske vist gennemført nar-agtige opførsel – alligevel rummer en vis klædelig følsomhed.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af