’Warrior Nun’: Ny Netflix-serie med dansk islæt er den spirituelle efterfølger til Buffy

’Warrior Nun’: Ny Netflix-serie med dansk islæt er den spirituelle efterfølger til Buffy
Alba Baptista i 'Warrior Nun'.
STREAMING TOGETHER

Fra 1997 til 2003 lærte hele verden, hvordan man balancerede en tilværelse som highschooler og badass vampyrjæger i tv-serien ’Buffy – the Vampire Slayer’. Sarah Michelle Gellar legemliggjorde teenageren, der mest af alt bare ville være normal, så den største bekymring var, om ham, hun kunne lide, også kunne lide hende, og ikke om han blev til et morderisk monster, fordi han oplever et øjeblik af sand lykke.

Du ved, standardproblemerne når man bor oven på en portal til helvede, der konstant tiltrækker vampyrer og andet dæmonisk helvedsyngel.

Netflix’ nye serie ’Warrior Nun’, baseret på Ben Dunns tegneserie ’Warrior Nun Areala’, har lidt af den samme dna.

Den 19-årige Ava vågner op i en kirke. Hun var ellers død. Opfostret på et katolsk børnehjem, siden hendes mor omkom ved en bilulykke, der efterlod pigen med svære lammelser, var Avas lig nu i kirken for at blive gjort klar til begravelse.

Så der er ikke noget at sige til, at hun er lidt konfus, da hun vågner op, mens en nonne og en dæmonbesat mand er i gang med en tvekamp på liv og død.

Og da Ava tæver selvsamme dæmon tilbage til helvede, samtidig med at hendes ryg lyser kraftigt, der hvor en engels glorie er blevet indsat i hende, hvilket giver superkræfter og gør hende næsten udødelighed, well…så har hun naturligvis et spørgsmål eller to.

Det viser sig, at hun er røget direkte ind i krigen mellem mennesker og dæmoner. En elite-enhed inden for den katolske kirke bestående af røvsparkende nonner er menneskets sidste forsvarslinje mod ondskaben. Deres leder Shannon, som hidtil har båret glorien, blev dræbt, da gruppen røg i baghold og blev angrebet med det eneste, som kan skade bæreren af den guddommelige genstand: divinium-metal.

‘Warrior Nun’ – med May Simón Lifschitz i midten. (Foto: Tamara Arranz/Netflix)

Teenageren er dog ikke klar til at iføre sig ringbrynje-nonnesløret lige med det samme.

Den første halvdel af sæsonen går således med, at hun hænger ud med en gruppe unge, som har slået sig ned i en af de mange ekstravagante sommerboliger på Malaga, der alligevel står tomme, når ejeren ikke er der.

Af de fire er det kun den cute JC (og nej, han er ikke Jesus, bare dreamy) og Chanel, spillet af danske May Simón Lifschitz, der får rigtig skærmtid. Førstnævnte er det obligatoriske crush med det lækre hår og de søde øjne, som får hjertet til at banke ekstra hurtigt, og Lifschitz hjælper med at få noget selvtillid banket ind i den usikre teenager. Det aspekt af serien fungerer dog udelukkende, fordi Alba Baptista er sublim i hovedrollen som den genopstandne teenager, som endnu ikke har fundet ud af, hvad livet har at byde på, og udvikler sig til en fuldblods-badass med charme, selvtillid og kæmpe sværd.

Tabet af deres tidligere leder sidder dog stadigvæk dybt i nonnerne, især hos Sister Mary aka Shotgun Mary. Det er også hende, der tager det største ansvar for at få den nye bærer gjort klar til kamp. For der er mange, der vil have fat i glorien, og ikke kun overnaturlige væsner.

Udover den katolske kirke med kardinal Duretti (en altid veloplagt, diabolsk Joaquim de Almeida) i spidsen er der også lederen af biotech-firmaet Jillian Salvius. Begge undgår at ryge i kategorien af endimensionelle skurke – deres handlinger bliver motiverede og giver mening.

Potentialet er stort, og efter første sæson forsvinder de svageste elementer formentlig som dug for den glohede spanske sol (ses JC). Slutningen indbyder i hvert fald til flere dæmontæsk fra den sejeste teenager, siden Buffy Summers gjorde gaderne i Sunnydale til et sikkert sted.


Kort sagt:
Øretæver og kærlighed går hånd i hånd i første sæson af ’Warrior Nun’, som viser stort potentiale med en superb Alba Baptista i hovedrollen som den titulære krigernonne.

Anmeldt på baggrund af hele sæsonen.

’Warrior Nun’. Serie. Serieskaber: Simon Barry. Medvirkende: Alba Baptista, Toya Turner, Thekla Reuten, Lorena Andrea, Kristina Tonteri-Young, Tristan Ulloa. Spilletid: 10 afsnit á cirka 50 minutter. Premiere: Kan ses på Netflix.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af