‘Stranger Things’-stjerne kritiserer medierne for seksualisering af børneskuespillere

‘Stranger Things’-stjerne kritiserer medierne for seksualisering af børneskuespillere

Natalia Dyer, som spiller Nancy Wheeler i Netflix-hitserien ‘Stranger Things’ kritiserer i et interview med The Independent medierne, som hun i høj grad mener har bidraget til at seksualisere børneskuespillerne i ‘Stranger Things’.

Kritikken kommer i kølvandet på, at Netflix for nyligt undskyldte for at have promoveret deres film ‘Cuties’ med en plakat, som seksualiserede børn.

Dyer fortæller, at børneskuespillerne i ‘Stranger Things’ altid er blevet behandlet alderssvarende på produktionen, men at historien er en anden, når det kommer til, hvordan de bliver fremstillet i medierne.

»Der er så mange lag i det her. Jeg føler generelt, at de (medierne, red.) overseksualiserer dem (børnene i ‘Stranger Things’, red.)«, siger Dyer og uddyber, at hun føler et ansvar for børnene i serien bliver behandlet ordentligt:

»Jeg føler mig beskyttende over for de her børn, selvom de ikke er børn længere. De er teenagere. De er alle gode mennesker, og de er alle nødt til at vokse op under meget vilde omstændigheder. Som privatperson føler jeg, at man skal lade folk være, medmindre man taler om deres arbejde eller det, de gerne vil snakke om«.

Det er især Millie Bobby Brown i rollen som Eleven, der er blevet udsat for at blive seksualiseret. I 2017 blev hun som 13-årig inkluderet på W Magazines liste over, hvorfor tv er »mere sexet end nogensinde« sammen med blandt andre Nicole Kidman og James Franco.

‘Stranger Things’ er undervejs med en fjerde sæson. Der er endnu ikke udmeldt en dato, men serien forventes at lande i 2021.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af