Thomas Vinterberg på vej med stor fremtidsserie for TV 2

Thomas Vinterberg på vej med stor fremtidsserie for TV 2
Thomas Vinterberg under Cannes-festivalen i 2016. (Foto: Andreas Rentz/Getty Images)

En af landets højest profilerede filminstruktører springer ud som serieskaber, når Thomas Vinterberg og Zentropa påbegynder arbejdet på ‘Familier som vores’ for TV 2.

Medstifteren af Dogme-bølgen i 90’erne instruerer selv alle seks afsnit af miniserien, som han har skrevet i samarbejde med Bo hr. Hansen (duoen arbejdede tidligere sammen på Vinterbergs debutfilm, ‘De største helte’, i 1996).

‘Familier som vores’ handler om et fremtidigt Danmark, hvor befolkingen langsomt evakueres idet vandstanden i havene omkring os stiger. De, der har råd, rejser til velstående lande. Andre må tage til takke med en billet per offentligt program til mere udsatte områder i verden.

Serien hudfletter familiebånd under yderste pres, adskillelsen af elskende og krystalliseringen af klasseskel i det angiveligt »ligestillede« Danmark. Realiseret af manden, der har givet os nogle af den danske filmhistories mest uafrystelige skæbnefortællinger i ‘Festen’ og ‘Jagten’.

‘Familier som vores’ forventes at starte optagelser i slutningen af 2021. Det vides endnu ikke, hvem vi kommer til at se på rollelisten.

Thomas Vinterberg er biografaktuel 24. september med filmen ‘Druk’, der har Mads Mikkelsen i hovedrollen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af