Mads Mikkelsens brandert eskalerer i første trailer til Thomas Vinterbergs ‘Druk’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I går blev Thomas Vinterbergs ‘Druk’ annonceret som en del af hovedprogrammet på årets Cannes-festival, der godt nok er aflyst, men alligevel sender et boost med på vejen for de udtagne film.

I dag er traileren til årets vel nok mest ventede danske film så landet. ‘Druk’ handler om fire gymnasielærere, der sætter sig for at afprøve en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt, i virkeligheden. Forsøget får hurtigt en positiv effekt på deres undervisning og privatliv, men eksperimentet ender ikke lige godt for dem alle.

Mads Mikkelsen har hovedrollen som Martin, der i starten ikke rigtigt rører alkohol. Han flankeres af Magnus Millang, Lars Ranthe og Vinterbergs faste skuespiller Thomas Bo Larsen. Også Marie Bonnevie, Helene Reingaard Neumann og Susse Wold er på rollelisten.

Thomas Vinterberg mistede sin 19-årige datter Ida Marie i en trafikulykke i maj sidste år, netop som optagelserne til ‘Druk’ skulle begynde. Optagelserne blev udskudt, men det lykkedes i sidste ende instruktøren at få filmen i mål.

Vinterbergs seneste film var den internationale ‘Kursk’, og ‘Druk’ er første gang, han er indlemmet i det fine Cannes-selskab siden ‘Jagten’ i 2012. Instruktøren indtog Cannes for første gang med ‘Festen’, der i 1998 vandt Juryens Pris.

‘Druk’ er Mads Mikkelsens første på dansk grund siden Anders Thomas Jensens ‘Mænd og høns’ fra 2015. Til gengæld er comebacket dobbelt – senere på året er han også aktuel i selvsamme Anders Thomas Jensens nye film, ‘Retfærdighedens ryttere’.

‘Druk’ får dansk premiere 24. september. Det er endnu uvist, om den vil få verdenspremiere på en af årets festivaler, med sit Cannes-mærkat i ryggen, inden da.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af