Biograferne er tilbage i gear med stærk åbningsweekend til ‘Tenet’

Biograferne er tilbage i gear med stærk åbningsweekend til ‘Tenet’
John David Washington og Robert Pattinson i 'Tenet'.

Der har hvilet et enormt pres på ‘Tenet’, der er den første Hollywood-blockbuster, som udkommer i kølvandet på corona. Filmbranchen over hele verden har selvsagt siddet på nåle og afventet resultaterne ved billetlugerne – og nu kan alle trække et lettelsens suk.

Alt tyder nemlig på, at biograferne er ved at være tilbage i form: ‘Tenet’ har haft en flot åbningsweekend med en indtjening på omkring 53 millioner dollars i de 41 markeder, hvor filmen havde premiere i sidste uge. Det er væsentligt højere end den forventede åbning på omkring 40 millioner dollars.

I lande som England, Frankrig, Korea og Tyskland står filmen endda som den største Nolan-åbning nogensinde.

Herhjemme har ’Tenet’ også formået at lokke folk tilbage i biografsæderne med 55.000 solgte biletter i løbet af den første weekend, hvilket ligger på niveau med ’Dunkirk’ og ’Interstellar’, der begge solgte mellem 50.000-57.000 billetter i åbningsweekend.

Det samlede billetsalg i de danske biografer ligger dog stadig omkring 50 procent under, hvad det lå på sidste år. Men det går altså rette vej.

På fredag får ’Tenet’ premiere i yderligere ni lande – heriblandt de altafgørende markeder i USA og Kina. Og noget tyder altså på, at publikum er klar til at tage biograferne til sig igen. Vi krydser fingre og tæer for, at det fortsætter!

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af