Disse film skal du se i biografen i september

Mads Mikkelsen og Thomas Vinterberg genforenes i årets mest ventede danske film, mens massevis af internationale arthouseperler, inklusive en Oscar-nomineret dokumentar, byder sig til i denne lovende biografmåned.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Systembryder’

Hun råber, skriger, slår, sparker, løber, kaster med ting og knuser langsomt dit hjerte indefra. Mød Beni, hovedpersonen i tyske Nora Fingscheidts debutfilm ’Systembryder’, der har vundet et hav af priser verden over i løbet af det sidste års tid.

Iført en lyserød flyverdragt bliver den niårige pige kastet frem og tilbage mellem plejefamilier og institutioner. Hendes fraværende og vægelsindede mor har opgivet at opdrage den uregerlige pige, der bærer på en voldsom vrede efter ubegribelige barndomstraumer. Der øjnes dog lysglimt i mørket, da den dedikerede skoleledsager Micha gør sin entre og langsomt får Beni til at åbne op på yderst rørende vis.

Det unge stjerneskud Helena Zengel leverer en af de mest intense barnepræstationer længe som Beni i denne socialrealistiske slægtning til Xavier Dolans ’Mommy’.

Premiere 3. september.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The New Mutants’

’X-Men’-spinoffet, ’The New Mutants’, der oprindeligt skulle have haft premiere helt tilbage i foråret 2018, har endelig kurs mod det store lærred.

Horror-superheltefilmen er baseret på Marvel-tegneserien af samme navn, og centrerer sig om en gruppe unge mutanter med voldsomme kræfter, som bliver holdt indespærret på en anstalt. Sammen kæmper de for at flygte fra deres fortids synder og redde sig selv.

Filmen er instrueret af Josh Boone (‘The Fault in Our Stars’) og skulle angiveligt være den sidste del i ‘X-Men’-franchisen (for nu…). I hovedrollerne finder vi et hold af unge, talentfulde skuespillere, blandt andre Maisie Williams (‘Game of Thrones’), Anya Taylor-Joy (’The Witch’ og ’Split’) samt Charlie Heaton fra ’Stranger Things’.

Premiere 3. september.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Rejsen til Utopia’

Det er lettere sagt end gjort at omlægge sit liv radikalt for at redde klimaet. Det beviser norske Erlend E. Mo med dokumentarfilmen ’Rejsen til Utopia’, der havde premiere på CPH:DOX tidligere på året.

I dokumentaren følger vi Erlend E. Mo, som bor sammen med sin danske kone og deres tre børn på en idyllisk slægtsgård i de norske fjelde, hvor de er nødsaget til at pendle til arbejde i fly. Da forældrene lider af en nagende klimasamvittighed, træffer de en livsændrende beslutning om at flytte til et selvforsynende, bæredygtigt landbrugskooperativ i Danmark. Det viser sig dog at blive en lang og sej kamp ­– særligt i en idealistisk familie, som består af fem stædige individualister.

Premiere 3. september.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Wendy’

Benh Zeitlin, instruktøren bag det fænomenale indieeventyr ’Beasts of the Southern Wild’, er endelig aktuel med sin anden spillefilm, ’Wendy’, som er en nyfortolkning af den klassiske fortælling om Peter Pan og Ønskeøen.

Ligesom i Zeitlins første spillefilm dyrker ’Wendy’ den magiske realisme med en purung barneskuespiller i front. Filmen handler om to børn fra vidt forskellige verdener, som skal forsøge at holde fast i livsglæden og friheden på den mystiske Ønskeø, hvor tiden står stille og alderdom ikke eksisterer.

Premiere 10. september.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Til Sama’

Den syriske journalist Waad Al-Kateab viser i den Oscar-nominerede dokumentar ’Til Sama’, hvordan Aleppo udviklede sig fra at være en fredelig by, til i dag at være sønderbombet til ukendelighed efter uhyrlighederne under Syriens borgerkrig. Filmen er optaget over fire år fra 2012 og frem til 2016, og skildrer tiden fra de syriske demonstrationer for frihed og demokrati til en by med bombede hospitaler og et liv i murbrokker.   

Midt i grufuldhederne er der dog rørende glimt af håb, som da Kateabs mand, Hamza, frier til hende, og deres datter, Sama, bliver født i 2016.

Dokumentaren er opbygget om et kærlighedsbrev fra moren til hendes højt elskede datter, som kun skal læses i tilfælde af, at begge forældre omkommer i krigen. Her forsøger Kateab at svare på, hvorfor nogen bliver boende i byen på trods af krigens rædsler, mens hun også beskriver hverdagen i kaosset.

Premiere 10. september.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The King of Staten Island’

En af tidens mest toneangivende komedieinstruktører, Judd Apatow, vender tilbage til biografmørket med stoner-komedien ’The King of Staten Island’, der har Pete Davidson (’Saturday Night Live’) i hovedrollen som den ugidelige, jointrygende high school dropout Scott.

Scott drømmer om at blive tatovør, men han gør ikke meget for at få det til at ske. I stedet sover han længe, fester og ryger joints med vennerne, mens han stolt fortæller om sin afdøde fars liv som brandmand. Ugideligheden trænger sig på for moren og søsteren, som han i en alder af 24 stadigvæk bor sammen med. De forlanger, at han tager sig sammen – og det får store konsekvenser for Scotts tilværelse.

Premiere 10. september

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Personal History of David Copperfield’

»En ulykke kommer sjældent alene«. Det må være budskabet i Armando Iannuccis moderne og humorfyldte fortolkning af Charles Dickens’ klassiker om forældreløse David Copperfields liv fra barn til voksen i 1800-tallets England.

Dev Patel ses i rollen som den naive og evigt uheldige Copperfield, som – i bedste Forrest Gump-stil – uvægerligt mobiliserer sig gennem tilværelsen og afværger enhver udfordring trods en brutal opvækst med prygl fra en strid plejefamilie. Patel får i filmen fornemt selskab af blandt andre Tilda Swinton, Ben Whishaw og Gwendoline Christie.

Patel burde ligeledes være i gode hænder med instruktør Iannucci, som tidligere har stået bag komediesucceserne ’Veep’ og ’Stalins død’. Har Iannuccis nye film bare lidt af den samme komiske timing – hvilket den morsomme trailer antyder – så er der bestemt noget at glæde sig til.

Premiere 10. september

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘An Officer and a Spy’

Roman Polanskis franske spionfilm  ’An Officer and a Spy’ kommer endelig til Danmark, efter den havde premiere til stående applauser ved Venedig Film Festival sidste år, hvor den løb med festivalens andenpris, Juryens Grand Prix.

’An Officer and a Spy’ fortæller den sande historie om den fransk-jødiske officer Alfred Dreyfus, som i 1890’ernes Paris fejlagtigt bliver dømt for forræderi og dernæst sendt til Djævleøen i Fransk Guyana for at afsone en – mildest talt – brutal fængselsstraf. Filmen aftegner et hårdt billede af den antisemitisme, som for alvor så dagens lys i slutningen af 1800-tallet og fortsatte gennem det nye århundrede med meget voldsomme konsekvenser til følge, og et paranoidt efterretningsvæsen i rivende udvikling.

Premiere 17. september

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Antebellum’

Producerne bag Jordan Peeles moderne horror-klassikere ’Get Out’ og ’Us’, er nu aktuelle med ’Antebellum’, der på samme måde kombinerer gyserelementer med samfundskritik.

Titlen refererer til en mørk periode i den amerikanske historie under slaveriet inden borgerkrigen, hvor vi følger den succesfulde forfatter Veronica, som bliver fanget i en mareridtslignende virkelighed. Her skal hun forsøge at opklare et hjernevridende mysterium, før det er for sent, imens hun skal navigere mellem, hvad der er drøm og virkelighed.  

Filmen markerer Gerard Bush og Christopher Renz’ debut som spillefilmsintruktører, og i hovedrollen finder vi Janelle Monáe (‘Hidden Figures’, ’Moonlight’), som spiller overfor blandt andet Jena Malone (’The Neon Demon’), Eric Lange (’Escape at Dannemora’) og Jack Huston (’Boardwalk Empire’).  

Premiere 17. september.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Druk’

Thomas Vinterberg genforenes med Mads Mikkelsen i ’Druk’, årets vel nok mest ventede danske film.

‘Druk’ handler om fire gymnasielærere – drømmeholdet Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe og Magnus Millang – der udtænker et eksperiment, som skal styrke deres livskvalitet. Eksperimentet tager udgangspunkt i en teori om, at mennesket er skabt med en halv promille for lidt, hvilket de beslutter sig for at afprøve på egne kroppe.

Det stigende alkoholindtag giver indledningsvis glimrende resultater, men skaber med tiden store udfordringer for de fire familiemænd.

Premiere 24. september.  

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af