Disse film skal du streame i september

Disney+ gør indtog på det danske marked, mens Robert Pattinson og Tom Holland tørner sammen på Netflix. Vi guider til næste måneds mest interessante streamingfilm.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’I’m Thinking of Ending Things’ 

Netflix’ ventede psykologiske arthousegyser ’I’m Thinking of Ending Things’ bygger på Iain Reids bestsellerroman af samme navn, og er instrueret og skrevet af Charlie Kaufman, som er kendt for sine hjernevridende og originale fortællinger som ’Evigt solskin i et pletfrit sind’, ’Adaptation’ og ’Synecdoche, New York’ (hans debut som instruktør).

»Der er bare noget fuldstændig galt her«, udbryder Jessie Buckleys karakter i filmens trailer, der skildrer den unge kvindes første møde med sine svigerforældre. Hun tænker i virkeligheden på at slå op med sin kæreste (Jesse Plemons), men vælger alligevel at tage turen med ham op til svigerfamilien. Derefter indtræffer en række mystiske begivenheder omkring hende.

Det ser syret ud på vanlig Kaufman-maner, når hjernebrydende absurdisme blandes med horrorkonventioner. Fremragende Toni Collette og David Thewlis spiller svigerforældrene, der ser ud til at tage prisen som de værste siden ’Get Out’.

Kan ses på Netflix fra 4. september.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Coastal Elites’

Den amerikanske instruktør Jay Roach, der tidligere har stået bag ‘Bombshell’ og ‘Trumbo’, har brugt sin coronakarantæne effektivt. Fra sin isolation har han skabt tv-filmen ’Coastal Elites’ for HBO – et kreativt bud på, hvordan man kan producere film og tv i den yderst begrænsende coronatid.

Filmen følger et ekstremt simpelt plot, hvor fem karantæneramte karakterer fortæller historier om livet under corona i USA via deres webcams. Historierne udgøres af mere eller mindre relevante og genkendelige hverdagssituationer, som satiriserer over behovet for at dele oplevelser med omverdenen i en tid med begrænset socialt samvær.

Castet udgøres af stjerner som Kaitlyn Dever (’Unbelievable’, ’Booksmart’), Sarah Paulson (’American Crime Story’) og Issa Rae (’Insecure’).

Kan ses på HBO Nordic fra 12. september.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Light of My Life’

Casey Affleck instruktørdebuterede i 2010 med mockumentaryfilmen ’I’m Still Here’ om Joaquin Phoenix’ iscenesatte forsøg på at slå igennem som rapper. Knap ni år senere er Affleck klar med sin anden spillefilm ’Light of My Life’, hvor han desuden selv spiller hovedrollen.

Filmen kunne dog dårligt være mere anderledes end ’I’m Still Here’. Det er en dystopisk fortælling om en far (Affleck), der skal beskytte sin datter (Anna Pnioysky) i kølvandet på en mystisk pandemi, som har udslettet halvdelen af den kvindelige befolkning og ændret verden radikalt.

Her må datteren udgive sig for at være hans søn, mens de lever sammen i en afsidesliggende skov, adskilt fra omverdenen. Da der pludselig opstår nye farer, må de forlade skovens sikkerhed og begive sig ud på en farefuld rejse, der tester deres relation, mens der ruskes op i fortidens skeletter.

Kan ses på Blockbuster fra 14. september.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Charter’

Den svenske instruktør og manuskriptforfatter Amanda Kernell slog igennem med den prisvindende ’Sameblod’ fra 2016. Nu er hun aktuel med familiedramaet ’Charter’, som for nyligt blev nomineret til Nordisk Råds Filmpris og tidligere på året konkurrerede ved Sundance Film Festival.

Filmen handler om Alice, der ikke har set sine to børn i flere måneder som konsekvens af en hård skilsmisse fra børnenes far. Eksmanden har nedlagt forbud, så Alice ikke kan se børnene, mens de afventer dommen om forældremyndigheden. I håbet om at genvinde børnenes tillid og kærlighed, risikerer hun alt og tager dem ulovligt med på en charterrejse til De Kanariske Øer.

Kan ses på Blockbuster fra 14. september.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Hamilton’ 

Disneys filmatisering af den dyrt indkøbte og ekstremt populære Broadway-musical ’Hamilton’, skrevet af Lin-Manuel Miranda (‘His Dark Materials’, ’In the Heights’), har endelig (!) kurs mod Danmark, når vi herhjemme får adgang til Disney+ den 15. september.

Musicalen i filmformat har allerede været en kæmpe seerfavorit i USA, hvor den satte alle konkurrenter til vægs som den mest streamede titel på samtlige streamingtjenester i juli måned. Det kan vel nok siges at retfærdiggøre den svimlende indkøbspris på 75 millioner dollars.

’Hamilton’ fortæller historien om en af USA’s grundlæggere, Alexander Hamilton (spillet af Miranda selv), formidlet i et nutidigt univers med et tilhørende moderne soundtrack inspireret af alt fra jazz til hiphop og R&B.

Filmen er optaget på The Richard Rodges Theatre på Broadway i 2016 med det oprindelige cast og instruktør Thomas Kail (’Fosse/Verdon’) ved roret. 

Kan ses på Disney+ fra 15. september.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Devil All the Time’ 

Den psykologiske thriller, ’The Devil All the Time’, som udspiller sig i 60’ernes Ohio, samler et all star-cast med Tom Holland, Robert Pattinson, Riley Keough, Mia Masikowska, Sebastian Stan og Eliza Scanlen i front. 

Historien udspiller sig i tiden efter Anden Verdenskrig og frem til 60’erne, hvor unge Arvin Russel (Holland) tager kampen op mod en række grumme eksistenser, der har overtaget hans hjemby i Ohio – heriblandt en foruroligende præst (Pattinson), et seriemorder-par (Jason Clarke og Riley Keough) og en korrupt sherif (Stan).

Instruktøren bag filmen er Antonio Campos, der er kendt for indiekarakterstudierne ‘Christine’ og ‘Simon Killer’. Med ’The Devil All the Time’ træder han for alvor ind i den helt store Hollywood-liga.

Kan ses på Netflix fra 16. september.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Enola Holmes’

Sherlock Holmes-universet får nyt liv i Netflix-filmen ’Enola Holmes’ med ’Stranger Things’-stjernen Millie Bobby Brown i titelrollen som mesterdetektiven Sherlock Holmes’ yngre søster, Enola.

Filmen er baseret på Nancy Springers thriller-bogserie af samme navn, og handler om den sprælske Enola, der stikker af til London for at finde sin højt elskede mor (Helena Bonham Carter), der forsvandt sporløst under Enolas 16-års fødselsdag. Alt dette sker, mens hun ihærdigt forsøger at undgå sine to overbeskyttende ældre brødre, Sherlock og Mycroft (Henry Cavill og Sam Claflin), der har andre planer for hende.   

Harry Bradbeer, der tidligere har været episodeinstruktør på hitserierne ’Killing Eve’ og Fleabag’, instruerer, mens rollelisten desuden tæller navne som Fiona Shaw (’Killing Eve’), Adeel Akhtar (’The Big Sick’) og Frances de la Tour (’Book of Eli’) på rollelisten.

Kan ses på Netflix fra 23. september.

Og hvad med ‘Mulan’ og ‘Lady og Vagabonden’?: Disney har netop udmeldt, at ‘Mulan’ først får premiere på Disney+ den 4. december, mens ‘Lady og Vagabonden’ først lander til november. Mere om det HER.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af