Disney+ storhitter med hypet musical – overgår alt Netflix-indhold i juli

Disney+ storhitter med hypet musical – overgår alt Netflix-indhold i juli
Lin-Manuel Miranda i 'Hamilton'. (Foto: Photo by Theo Wargo/Getty Images)

Disneys musical ’Hamilton’ har uden sammenligning været den største seerfavorit på det amerikanske streamingmarked i juli måned. Det skriver analyseinstituttet 7Park Data på baggrund af deres egen undersøgelse, hvor det fremgår, at hele 37 procent af respondenterne har set musicalen i juli måned.

Til sammenligning er den næstmest sete titel, Netflix’ true-crime dokumentarserie ’Unsolved Mysteries’, kun set af knap 14 procent, mens Netflix’ ’The Old Guard’ – en af tjenestens mest sete film nogensinde – tegner sig for en tredjeplads med kun 10 procent. Derudover er ingen titel fra juni i nærheden af at nå samme niveau, som ’Hamilton’ har gjort i juli måned.

’Hamilton’ er en filmatisering af den über-succesfulde broadwaymusical af samme navn, som Disney købte de globale rettigheder til for et svimlende højt beløb. Musicalen fortæller historien om en af USA’s grundlæggere, Alexander Hamilton (spillet af manusforfatter Lin-Manuel Miranda), og er fortalt i et nutidigt univers med et tilhørende moderne soundtrack.

Musicalsuccesen fik premiere i 2015 og vandt hele 11 Tony Awards samt en Pulitzer-pris. Filmatiseringen er indspillet på The Richard Rodges Theatre i New York med det oprindelige cast på rollelisten.  

Disney har valgt ikke at afsløre de hårde seertal på deres store streamingtitler, så det er svært at vurdere, præcis hvor mange seere filmen har haft.

Til gengæld berettede Disneys CEO, Bob Chapek, i sidste måned, at den populære musical har tiltrukket en stor gruppe nye abonnementer til tjenesten i perioden efter premieren den 3. juli. Alt tyder derfor på, at musicalen har været en massiv publikumsucces for Disney+.

Herhjemme må vi stadig væbne os med tålmodighed, inden vi kan kaste os over ’Hamilton’: Disney+ lanceres først den 15. september i Danmark.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af