Julianne Moore deler rollen som feministikonet Gloria Steinem med tre stjerner i ny biopic – se traileren

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Julianne Moore, Alicia Vikander, Lulu Wilson (‘The Haunting of Hill House’) og 10-årige Ryan Keira Armstrong. Ja, den amerikanske instruktør Julie Taymor har tilsyneladende haft sig lidt af en hovedpine, da hun skulle vælge hovedrollen til sin nye film ‘The Glorias’ om Gloria Steinem – en af de vigtigste feministiske skikkelser i USA’s historie.

Hun endte i hvert fald med en alternativ løsning: Hun castede dem alle.

De fire skuespillere skildrer Steinem i fire forskellige faser af hendes liv. Der er også lidt at tage fat på, da den karismatiske feminist både nåede at tilbringe et par vitale år i Indien, stifte det afgørende feministmagasin ‘Ms’ og blive en verdenskendt kvindeforkæmper i 60’ernes New York.

Det imponerende cast stopper dog ikke ved de fire Gloria’er, da Janelle Monáe, Bette Midler og Lorraine Toussaint (‘Selma’) gør den farverige feminist selskab.

Det er anden gang i år, vi får fornøjelsen af at opleve Steinem på skærmen. Tidligere på året medvirkede hun i Cate Blanchett-serien ‘Mrs. America‘ – dengang spillet af Rose Byrne.

Taymors greb med flere skuespillere i rollen som en historisk person er naturligvis brugt før. Mest originalt af Todd Haynes med ‘I’m Not There’, hvor han fik stjerner som Cate Blanchett, Heath Ledger og Christian Bale til at portrættere Bob Dylan.

‘The Glorias’ får premiere 30. september på Amazon Prime. Det er endnu uklart, om det også gælder den danske version af tjenesten.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af