‘Justice League’-striden fortsætter: Ray Fisher anklager Warner Bros for forsøg på miskreditering

‘Justice League’-striden fortsætter: Ray Fisher anklager Warner Bros for forsøg på miskreditering

Sidste måned skabte ‘Justice League’-stjernen Ray Fisher røre i vandene på DC-afdelingen, da han anklagede instruktør Joss Whedon for upassende adfærd under ‘Justice League’-optagelserne og kritiserede DC’s overordnede Jon Berg og Geoff Johns for at se blindt til, mens det stod på.

Udtalelserne fik Warner Bros. til at igangsætte en undersøgelse for at komme til bunds i problemet, men i fredags meldte mediekoncernen, at Fisher har afvist at ville tale med undersøgelsens efterforsker.

Den udlægning er Fisher lodret uenig i. I et tweet fastslår han, at han har samarbejdet med Warner Bros’ efterforsker og dokumenterer det med et screenshot af den mail, som han sendte til sit hold umiddelbart efter den indledende samtale med efterforskeren. Heri beskylder han Warner Bros. for at have skjulte motiver med efterforskningen.

»Jeg har lige snakket i telefon med efterforskeren. Jeg var nødt til at slutte interviewet tidligt, før jeg gik i detaljer med ham. […] Han havde også en anden person i røret, som vi ikke var blevet gjort opmærksomme på. Jeg fortalte ham, at jeg havde brug for at have en bisidder med i opkaldet som en sikkerhed for mig selv«, skriver Fisher.

‘Justice League’-stjernen skriver også, at han efter sine beskyldninger mod Whedon, Berg og Johns blev ringet op af DC’s chef Walter Hamada, som ifølge Fisher tilbød ham at »smide Joss Whedon og Jon Berg under bussen i håbet om, at jeg vil tilbagetrække (beskyldningerne red.) mod Geoff Johns«.

I fredagens pressemeddelse svarede DC, at Fishers samtale med Hamada handlede om kreative uoverensstemmelser:

»I deres samtale i juli genfortalte Mr. Fisher om de uenigheder, han havde med filmens kreative hold vedrørende sin portrættering af Cyborg, og han klagede over, at hans manuskriptrettelser ikke blev implementeret«, siger talspersonen fra DC og fortsætter:

»Mr. Hamada forklarede, at kreative forskelle er en normal del af tilblivelsesprocessen, og at filmens forfatter og instruktør har sidste ord i sådanne situationer«.

DC afviser desuden, at Hamada nogensinde skulle have antydet, at de ville smide Wheedon og Berg under bussen:

»Det er værd at bemærke, at Mr. Hamada også fortalte Mr. Fisher, at han ville videregive hans bekymringer til WarnerMedia, så de kunne foretage en undersøgelse. På intet tidspunkt tilbød Mr. Hamada, at ‘smide nogen under bussen’, som Mr. Fisher fejlagtigt har påstået«.

Ray Fisher udlægger DC’s modsvar som et direkte forsøg på at miskreditere ham og feje sagen ind under gulvtæppet. Og stridighederne kan få konsekvenser for DC, hvis ikke Fisher og ledelsen kommer til enigheder. Skuespilleren er nemlig på rollelisten til den kommende ‘The Flash’, hvor han spiller over for en række af sine ‘Justice League’-kollegaer.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af