Se ’Centrum’-instruktør Jonas Risvigs nye ungdomsfilm med musik af Danni Toma

Se ’Centrum’-instruktør Jonas Risvigs nye ungdomsfilm med musik af Danni Toma
Clara-Aviaya Helsted Hvid og Salvador Selaya Steensig 'Hvilken vej kom vi fra?'.

Instruktøren bag den populære ungdomsserie ’Centrum’ udnytter om nogen de begrænsende coronaforhold og har netop udgivet kortfilmen ’Hvilken vej kom vi fra?’, som kan ses kvit og frit på Jonas Risvigs egen Instagram TV.

Med den nye kortfilm sigter produktionsholdet efter at ramme en lidt ældre målgruppe end ’Centrum’, nemlig landets gymnasielever.

I filmen følger vi et møde mellem det unge ekskærestepar, Palma og Johan, der ikke har set hinanden, siden de slog op, da Johan skulle et år på efterskole. Deres intense genforening vækker gamle følelser, og det går hurtigt op for dem, at de ikke er helt færdige med hinanden.

Jonas Risvig har skabt kortfilmen i samarbejde med rapper og sanger Danni Toma, som har leveret sommerlig dagdrømmermusik fra soundtracket ’Amourøs’. Filmen er produceret af de samme talenter, som stod bag ’Centrum’, mens de to unge skuespillere (Clara-Aviaya Helsted Hvid og Salvador Selaya Steensig) begge er debutanter foran kameraet.  

Det håndholdte kamera, de varme farver og teenagetematikkerne trækker tydelige tråde til ’Centrum’, mens selve formatet på flere punkter adskiller sig fra Risvigs tidligere projekter. Undervejs taler de to hovedkarakterer nemlig direkte til kameraet og beder om en pause, når emnerne bliver for overvældende.

»Filmen er nøje planlagt og udgives som en del af en stor fortælling, som allerede sker foran øjnene på alle de unge, som har fulgt med i mine fiktionsprojekter det seneste år«, fortæller Risvig. 

Jonas Risvig slog for alvor sit navn fast, da han under de første uger af landets coronanedlukning udgav ugentlige afsnit af den spontane no-budget-webserie ’Centrum’ på Youtube. Her skildrede han i tæt samarbejde med de unge teenagetilværelsen på troværdig vis i en periode med aflyste dimissionsfester og hjemmeundervisning.

Hovedrollerne blev indtaget af et hold af nyprøvede unge skuespillere, som spillede over for store navne som Alex Høgh Andersen, Andreas Jessen og Emil ’Orgi-E’ Simonsen, der bidrog med farverige gæsteindslag i serien.

Sideløbende med ’Centrum’-succesen har Risvig instrueret teenserierne ’Stikker’ og ’Flokken’ for DR-Ultra.

Tidligere har han blandt andet instrueret den prisvindende Suspekt-dokumentar ’Da Danmark blev Suspekt’ og kortfilmen ’Ingen siger farvel, men alle forsvinder’ og har derudover lavet en lang række musikvideoer for blandt andre Suspekt, Christopher, Medina og Scarlet Pleasure.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af