Disse film skal du se i biografen i november – fra Mads Mikkelsen til Viggo Mortensen

Det kan godt være, corona stadig tynger biografudbuddet, men der er nu alligevel meget at komme efter i månedens katalog. Anders Thomas Jensen er tilbage i biografen med en stjernespækket komediefilm anført af Mads Mikkelsen, mens David Fincher udfolder historien om tilblivelsen af en af filmhistoriens vigtigste film.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’7 Years of Lukas Graham’

I René Sascha Johannsens dokumentarfilm ’7 Years of Lukas Graham’ følger vi bandet Lukas Graham gennem op- og nedture i syv skelsættende år, hvor vi kommer helt tæt på forsanger og frontperson Lukas Forchammer, mens han fra den ene dag til den anden bliver en international verdensstjerne.

Her er vi med backstage, når det Grammy-nominerede band optræder for 80.000 mennesker på Wembley Stadion i London, under intensive sessions i studiet i L.A. og tilbage til det nære og familiære i Danmark.  

Premiere 5. november.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Falling’

Viggo Mortensen springer ud som instruktør med dramaet ’Falling’, hvortil han også har skrevet manuskript og spiller en bærende rolle.  

Den tre gange Oscar-nominerede skuespiller indtager rollen som den homoseksuelle familiefar John, der lader sin homofobiske og demensramte far Willis flytte ind i sit hjem i Los Angeles, hvor han bor sammen med kæresten Eric og deres adoptivdatter Monica. Genforeningen viser sig hurtigt at blive en stor udfordring for familien, da Willis’ konservative livssyn og demens udløser en række generationskonflikter.   

Filmen fik verdenspremiere på Sundance Film Festival tidligere på året, hvor den fik en flot modtagelse og har sidenhen også været udtaget til Cannes Film Festival.

Premiere 5. november.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Milla’

Nu får vi endelig mulighed for at se ’Sharp Objects’-stjernen Eliza Scanlen indtage hovedrollen i instruktørdebutanten Shannon Murphys roste coming of age-fortælling ’Babyteeth’, der har fået den danske titel ’Milla’.

I filmen spiller Scanlen den kræftramte teenager Milla, der forelsker sig i den rodløse pusher Moses (Toby Wallace), som hun hurtigt knytter et tæt bånd til. Kærlighedsrelationen sætter Millas forældre (Ben Mendelsoghn og Essie Davis) på en prøve, da de sætter almene regler for godt forældreskab over styr og inviterer Moses ind i deres hjem på datterens ønske.

Vores udsendte så filmen ved premieren på Venedig Film Festival sidste år, hvor han især roste de dynamiske skuespillerpræstationer og filmens balance mellem komik og tragedie. Det lover af en sand hjerteknuser.

Premiere 5. november.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Mank’

Den længe ventede ’Mank’ er David Finchers første film siden ’Gone Girl’ fra 2014 og instruktørens første filmprojekt for Netflix, som han har haft et tæt samarbejde med på ’House of Cards’ og ’Mindhunter’.  

Filmen følger den underkendte manusskriptforfatter Herman J. Mankiewicz og hans arbejde på Orson Welles’ klassiker ’Citizen Kane’ fra 1941.

I rollen som Herman J. Mankiewicz finder vi Gary Oldman, og på rollelisten er også folk som Amanda Seyfried, Lily Collins, Leven Rambin og Tom Burke.

Premiere 19. november.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Retfærdighedens ryttere’

Anders Thomas Jensens første film siden ‘Mænd og høns’ kan meget vel blive månedens helt store oplevelse og billetbasker i biografen.

Mads Mikkelsen spiller militærmanden Markus, hvis kone dør i en togulykke, som Nikolaj Lie Kaas’ matematiker er overbevist om var alt andet end et tilfælde. Sammen med sine nørdede talkolleger, spillet af Nicolas Bro og Lars Brygmann, sætter de sig for at få hævn.

Anders Thomas Jensen bevæger sig i et mere realistisk univers end især ‘De grønne slagtere’ og ‘Adams æbler’, men der er samtidig garanti for hans velkendte sorte humor og sydende replikker.

Premiere 19. november.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Painted Bird’

Tjekkiske Václav Marhouls Anden Verdenskrigsfilm ‘The Painted Bird’ delte vandene, da den debuterede på Venedig Filmfestival sidste år. Hundredvis udvandrede, fordi den er ekstraordinært brutal, mens andre kritikere hyldede filmen for dens ekstraordinært flotte billeder.

Filmen, hvis billeder vækker minder om den russiske auteur Andrej Tarkovskij, er skudt i sort-hvid og følger en jødisk dreng, der søger skjul for nazisterne i Østeuropa.

Premiere 19. november.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘I Am Greta’

16-årige Greta Thunberg har på få år gjort sig til talsperson for en generation af utilfredse unge, som mener, at verdens ledere forsømmer klimaet. Men hvordan mobiliserer man en klimabevægelse, når man blot er en teenager? Og hvordan er man teenager, når man skal mobilisere en klimabevægelse? Alt det bliver vi klogere på i ’I Am Greta’, der tager os med på den unge svenskers verdensomspændende klimaekspedition.

Premiere 26. november.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Saint Maud’

Den debuterende instruktør Rose Glass’ psykologiske thriller ’Saint Maud’ er af internationale kritikere blevet udnævnt til en af årets bedste film.

Filmen handler om den unge nonne Maud (Morfydd Clarke), som indimellem kan mærke Guds fysiske tilstedeværelse i sin krop. En dag stopper Gud med at dukke op, og det sender Maud på en gåsehudsfremkaldende, selvopofrende jagt på at få ham tilbage.

‘Saint Maud’ har det anerkendte selskab A24 i ryggen.

Premiere 26. november.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af